Το ΠΑΣΟΚ θάβει το πολιτικό μας σύστημα!


Πρόκληση πολιτικής επιβίωσης αποτελεί η επιλογή της κυβέρνησης -και του ΠΑΣΟΚ- να προχωρήσει στις πιο σκληρές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το εργασιακό υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Πολλά στελέχη, αλλά και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι ο κοινωνικός αιφνιδιασμός που προκαλούν τα δύο σχέδια νόμου για το ασφαλιστικό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι ρυθμίσεις για το εργασιακό και το τριετές πάγωμα των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν συνταγή πολιτικής αυτοκτονίας.
Το εκρηκτικό κοκτέιλ, με άλλοθι το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα με την τρόικα, βρίσκεται πολύ μακριά από τις πολιτικές δεσμεύσεις και από την πολιτική ρητορική του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ προκαλεί το βαθύτερο, έως σήμερα, ρήγμα με την κοινωνία και ο τρόπος διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ερωτήματα και τεκτονικό σεισμό στην κοινωνική του βάση. Παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνει απ’ όλους ότι τελικά τα «πρόβατα» θα μπουν στο μαντρί και θα ψηφίσουν τα δύο ασφαλιστικά νομοσχέδια, η αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου για το πού πάει το πράγμα είναι έκδηλη. Οι διαπιστώσεις που κάνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Αν αυτό αφορούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ, ουδέν πρόβλημα.
Είναι όμως η βασική αιτία διάλυσης του πολιτικού συστήματος της χώρας,

επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία τριάντα χρόνια στην πολιτική μας ζωή. Έχει δικαίωμα ο Γ. Παπανδρέου να γίνει νεκροθάφτης της πολιτικής στην Ελλάδα, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Οι πολίτες γνωρίζουν την απάντηση.
(Απογευματινή)

Σχόλια

  1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.