Δεν αναμένονται διευρυμένες κινητοποιήσεις κατά της τρόικας, διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων κάνει διακοπές..

«Οι μεταρρυθμιστικές πρόοδοι της Ελλάδας στο μικροσκόπιο», τιτλοφορεί ρεπορτάζ της η ελβετική Neue Zürcher Zeitung με θέμα τον έλεγχο που άρχισε χθες η τρόικα για τη σύνταξη της ενδιάμεσης έκθεσης προόδου της Ελλάδας:
«Η αισιοδοξία που προβάλλουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι κατάφεραν να περάσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως π.χ. το νόμο για το ασφαλιστικό. Αναμένονται όμως τώρα σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ νέες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να προχωρήσει στην φιλελευθεροποίηση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς εργασίας. Θα τεθούν επίσης επί τάπητος οι κρατικές συγκοινωνίες, όπως π.χ. ο ΟΑΣΑ, τα νοσοκομεία και ο τραπεζικός τομέας.»
«Δεν αναμένονται όμως διευρυμένες κινητοποιήσεις κατά της τρόικας, διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων κάνει διακοπές. Παρ’ όλα αυτά την προηγούμενη εβδομάδα απήργησε το προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων και τώρα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων βενζίνης.
Ταυτόχρονα υπάρχει και η νομική οδός διαμαρτυρίας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΔΕΔΥ κατέθεσαν αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας κατά του προγράμματος περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές.»

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5840631,00.html

Σχόλια