Πεταλωτής: Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να εκφράζονται οι ομογενείς με ομογενείς αντιπροσώπους.

"Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να εκφράζονται οι ομογενείς με ομογενείς αντιπροσώπους"
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής στην χθεσινή   ενημέρωση των πολιτικών συντακτών , σε σχετική ερώτηση δημοσιαγράφου για την ψήφο των ομογενών.
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, λέμε εμείς.
Είπε επίσης ότι ΘΑ έχουμε νομοσχέδιο, το οποίο ..ΘΑ χορηγεί την ψήφο στους ομογενείς, αλλά ΘΑ υπάρχει και καλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη έκφραση των προβλημάτων τους ...
Από ΘΑ χορτάσαμε κ. Πεταλωτή

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:


ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Μετά την καταδίκη της χώρας μας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη μη χορήγηση του αυτονόητου δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες ομογενείς, τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση; Θα μείνετε στην άρνησή σας να αποκλείετε τους ομογενείς με διάφορες προφάσεις από την εκλογική διαδικασία;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, όχι απλώς δεν αποκλείουμε τους ομογενείς από την εκλογική διαδικασία, αλλά είμαστε αυτοί που είχαμε φέρει πρόταση έτσι ώστε οι ομογενείς και να ψηφίζουν, όχι όμως να ψηφίζουν τεχνητά και να γίνονται απλώς μία εκλογική ομάδα, που εμείς, εδώ, οι της Ελλάδας θα τους επισκεπτόμαστε για να μας δώσουν την ψήφο τους. Εμείς αυτό που θέλουμε, και εκεί είχαμε τη διαφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, είναι να εκφράζονται οι ομογενείς με ομογενείς αντιπροσώπους. Και επειδή στην πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει και στην άποψη που έχουμε, αυτό είναι πολύ τεκμηριωμένο και διασφαλίζεται η άμεση εκπροσώπηση των ομογενών με τους ομογενείς, έτσι ώστε και τα προβλήματά τους να έρχονται με τον καλύτερο τρόπο στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και στους ομογενείς να δώσουμε την αξία που πρέπει. Θα έχουμε νομοσχέδιο, το οποίο πραγματικά και ουσιαστικά όχι απλώς θα χορηγεί την ψήφο στους ομογενείς, αλλά θα υπάρχει και καλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη έκφραση των προβλημάτων τους μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σχόλια

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΠΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
    ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ Η ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κου ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΞΑΚΑΘΑΡΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.