Ποτέ πια ΠΑΣΟΚ! Αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον, αυτή είναι η λαϊκή επιταγή

Το κείμενο που ακολουθεί είναι  απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας και  κοινωνικής ασφάλισης στη βουλή.
Είχα σκοπό να σχολιάσω την ομιλία, αλλά δεν έχω καμιά διάθεση και όρεξη.
Χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός 5-6 φορές την φράση "ποτέ πια" και περίπου 10 φορές την λέξη πατρίδα (ποια να εννοεί άραγε) και πατριωτικό.
Για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιήσω και θα προσθέσω το ΠΑΣΟΚ, σε μια φράση απ την ομιλία του και θα πω :
"Ποτέ πια ΠΑΣΟΚ ! Αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον, αυτή είναι η λαϊκή επιταγή"
"Εμείς κάναμε και κάνουμε το ελάχιστο, το χρέος μας απέναντι στο λαό και στην πατρίδα. Μία υπερπροσπάθεια για να πείσουμε τη Διεθνή Κοινότητα, τους εταίρους μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Το βασικό διακύβευμα σήμερα είναι να αλλάξουμε τόσο ριζικά την Ελλάδα, ώστε να μην χρειαστούμε ποτέ πια Μνημόνια, να μην βρεθούμε ποτέ πια σε επιτήρηση, να μην κινδυνεύσουμε ποτέ πια με χρεοκοπία. 
Ποτέ πια! 
Αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον, αυτή είναι η λαϊκή επιταγή. Αποφασίστε, αν υπάρχετε για να προστατεύετε εξαφανισμένους και μοιραίους για τη χώρα πρωθυπουργούς, ή αν υπάρχετε για να είστε πράγματι χρήσιμοι για τον τόπο. Αποφασίστε, αν θέλετε να βοηθήσετε να αλλάξουμε την Ελλάδα, ή αν θα στηρίξετε τη συντήρηση, κάθε κατεστημένο, πρακτικές και αντιλήψεις, είτε με δεξιόστροφη, είτε με αριστερόστροφη δημαγωγία.
Αρχή μας, πρώτο μέλημά μας, είναι οι πολίτες. Το μέλλον τους. Αρχή μας, είναι η συνοχή της κοινωνίας μας. Αρχή μας, είναι η παραγωγικότητα της οικονομίας μας. Και θα ξαναπώ, με απόλυτη βεβαιότητα: η απόφασή μας να αλλάξουμε τα πράγματα στο ασφαλιστικό, με τον τρόπο που το κάνουμε, είναι μια επιλογή που έχει στο επίκεντρό της την αρχή της κοινωνικής και διαγενεακής αλληλεγγύης, όπως ακριβώς είπαμε και προεκλογικά.
Μια Ελλάδα, για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι. Μια Ελλάδα, στην οποία θα αξίζει να ζουν τα παιδιά μας."

Σχόλια

  1. Ευχαριστως θα συμφωνουσα μαζι σου αν προσθετες και ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Παρωπιδακια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.