Πυρκαγιές και εκλογές : Καλοκαίρι 2010

Δεν ξέρω αν φέτος θα έχουμε εκλογές στην Ελλάδα όπως δήλωσε ο κ. Καστανίδης πρόσφατα αλλά το σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής ευτυχώς…..

δεν έχουμε πυρκαγιές.

Τι σχέση έχουν οι εκλογές με τις πυρκαγιές; Α δεν το ξέρετε; Στην Ελλάδα τα περισσότερα δάση έχουν καεί σε προεκλογικές χρονιές. Δείτε και την εικόνα.

Ευτυχώς στη χώρα μας πλέον όλες οι απειλές είναι συμμετρικές και δεν υπάρχουν ασύμμετρες απειλές…πυρκαγιών. Στα μέσα του καλοκαιριού είμαστε κι όλα πάνε κατ’ευχή.

Ούτε τα κανάλια έχουν αναφερθεί σε κίνδυνο πυρκαγιών, σε ελλείψεις προσωπικού σε μη ενοικίαση ελικοπτέρων ή άλλων εναέριων μέσων..τίποτα..σιγή!!! Τι να φταίει;

Μπορεί να φταίει ο καιρός, μπορεί το Υπουργείο κλιματικής αλλαγής που μείωσε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, μπορεί οι προσλήψεις των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών που φαντάζομαι μονιμοποιήθηκαν και διορίστηκαν χιλιάδες πυροσβέστες φέτος το 2010 καλύπτοντας όλα τα οργανικά κενά, μπορεί να νοικιάσαμε ελικόπτερα από το εξωτερικό ή να αυξήσαμε τον στόλο των Canadair μας…

Μπορεί να φταίει το ΔΝΤ που δεν προτίθεται να ξοδευτούμε φέτος γιατί αν ξοδευόμαστε για κατάσβεση πυρκαγιών τώρα που είμαστε υποθηκευμένοι ζημιώνεται κι αυτό. Μπορεί να φταίει που πλέον οι έλληνες απέκτησαν έναν νέο πατριωτισμό και αποφάσισαν να προστατεύουν πλέον τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Μπορεί να φταίει πως συνέλαβαν εμπρηστές προληπτικά, κάτι άκουσα για ένα δήμαρχο που έβαλε φωτιά σε μια χωματερή και συνελήφθη αμέσως.
Μπορεί να μάθαμε από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και ιδιαίτερα τα δύο έτη 2007 και 2009 που είχαμε και εκλογές και καιγόμασταν λίγο πριν…αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε.

Μπορεί να φταίει που πλέον ο κομματισμός δεν υπάρχει στις δημόσιες υπηρεσίες ούτε στην πυροσβεστική και οργανώθηκε το κράτος πλέον…όχι όπως παλιά!

Μπορεί να τιμωρήθηκαν όσοι ευθύνονταν για τα αθώα θύματα που χάθηκαν το 2007 στο ολοκαύτωμα της Ηλείας.

Μπορεί να φταίει που φέτος δεν έχουμε πυρκαγιές και το γεγονός πως φέτος η πράσινη ανάπτυξη είναι το κύριο μέλημα αυτής της κυβέρνησης

Μπορεί να φταίει που έπεσε οι οικοδομική δραστηριότητα και οι οικοπεδοφάγοι δεν έχουν χρήματα να χτίσουν αυθαίρετα μιας και τα παλιά όλα κατεδαφίστηκαν και έχουμε πλέον δασολόγιο να ξέρουμε που είναι δάσος και που όχι.

Μπορεί τέλος να φταίει πως φέτος δεν έχουμε εκλογές (προγραμματισμένες τουλάχιστον) ούτε η αντιπολίτευση προτίθεται όπως
εδώ να ζητήσει εκλογές λόγω των πυρκαγιών … .

Αλλά ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου…όσο κυβερνούσε αυτός ο γκαντέμης ο Καραμανλής κάηκε η Ελλάδα…Τόσο το 2007 που τότε αυτό επηρέασε και το εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το skai :
“Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται πως επηρεάζεται από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ στη πρόθεση ψήφου, ωστόσο εξασφαλίζει οριακή αυτοδυναμία 151 εδρών. Επίσης, προκύπτει πεντακομματική Βουλή.”

Όσο και το 2009 που αν δεν είχε προκηρύξει ο Καραμανλής εκλογές αυτές οι άτιμες δεν είχαν σκοπό να σβήσουν.

Οι εκλογές σβήνουν τις πυρκαγιές


Τι να πω;…Ας ελπίσουμε φέτος και τα επόμενα χρόνια που έρχονται να μην έχουμε πυρκαγιές…και προβλέπω πως δεν θα έχουμε τέτοιας έντασης πυρκαγιές…ας έχουμε μόνο εμπρηστικές δηλώσεις …αυτές τουλάχιστον δεν καίνε δάση!


http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/07/2010.html

Σχόλια

  1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΥΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.