Ακόμα και με έλλειμμα 12,6%... δανειζόμασταν φτηνά... λόγω φόρας από την Κυβέρνηση Καραμανλή

Τα παρακάτω εξελίσσονται ένα μήνα μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία... ενώ ήδη είναι γνωστό ότι το έλλειμμα θα είναι πάνω από 12%... οι επενδυτές δείχνουν ενδιαφέρον να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με καπέλο μόνο 140 μονάδες... άρα το ότι δεν βρίσκαμε να δανειστούμε επειδή η ΝΔ παρέδωσε έλλειμμα 13% δεν μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία... απλά το spread ανέβηκε όταν οι επενδυτές είδαν ότι ο ΓΑΠ τους κοροϊδεύει μια με τα πιστόλια και μια με τους Τιτανικούς:

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
9.11.2009

Η έκδοση αυτή «είναι μέρος του δανεισμού που απαιτείται έως το τέλος του έτους, που ανέρχεται γύρω στα 8 δισ. ευρώ», όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολάου στο Reuters. Αν και δεν έδωσε λεπτομέρή στοιχεία για το 15ετές ομόλογο που θα εκδοθεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές που κατατέθηκαν χθες –ανεπίσημα– ήταν επαρκείς και καλύπτουν τα 5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, περίπου 1,5 δισ. ευρώ ήταν οι προσφορές που κατατέθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η απόδοση του 15ετούς ομολόγου αναμένεται να είναι υψηλότερη του 5% και να κυμανθεί στην περιοχή του 5,3%, όταν το τοκομερίδιο της προηγούμενης αντίστοιχης έκδοσης, που έγινε το 2008, είχε διαμορφωθεί στο 4,7%.

Χθες το βράδυ η απόδοση του ελληνικού 15ετούς τίτλου στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) ήταν γύρω από το 5,09%. Η διαφορά του κόστους δανεισμού της Ελλάδας από τα 15ετή ομόλογα σε σχέση με το μέσο κόστος δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης σε αυτή τη διάρκεια (δηλαδή το «καπέλο» που πληρώνει η Ελλάδα για να δανειστεί με 15ετείς τίτλους) είχε αυξηθεί χθες το βράδυ σε σχέση με το όπου βρισκόταν το πρωί και είχε ανέλθει περίπου στις 140 μονάδες βάσης από τις 120 μονάδες βάσης που ήταν.

Πάντως, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την έκδοση των 15ετών ομολόγων, η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό κατέγραψε μια μικρή αύξηση στις 145 μονάδες βάσης, από τις 139 μονάδες βάσης που ήταν την περασμένη Παρασκευή. Τελικά όμως το spread «έκλεισε» στις 139 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ).
 

Σχόλια

  1. ΡΕ ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ Ο ΤΕΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΦΑΛΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΥΦΑΞΤΕ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.