Πότε θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις και οι συμβάσεις έργου με Lazard και Βig 5 (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) ;;

Διαβάστε απόσπασμα  της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο BBC   στην εκπομπή: "News Night" και στη δημοσιογράφο Kirsty Wark 


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μίλησα νωρίτερα σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, και ξεκίνησα λέγοντας ότι το ιστορικό πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα του είναι αυτό που επιδείνωσε την κρίση.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι είχαμε ένα μεγάλο κράτος κοινωνικής πρόνοιας, για το οποίο πληρώναμε αφειδώς, αλλά η κακοδιαχείριση στον δημόσιο τομέα. Και ειδικότερα, ένα πελατειακό κράτος, με πολύ μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, περισσότερους απ' όσους χρειαζόμαστε, αλλά και έλλειψη διαφάνειας, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ συχνά σπατάλη στα χρήματα των φορολογούμενων, ακόμα και δωροδοκία.
Μόλις καταθέσαμε ένα νόμο, βάσει του οποίου, κάθε υπογραφή του δημόσιου τομέα, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον δημόσιο υπάλληλο, εφόσον έχει σχέση με χρήμα, θα αναρτάται στο Διαδίκτυο, για να μπορούν να βλέπουν οι πολίτες πού πάνε τα χρήματα των φόρων τους. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αλλαγή, η οποία δημιουργεί ένα σημαντικό εμπόδιο στη διαφθορά κάθε είδους.

Σχόλιο:
Μπράβο και συγχαρητήρια αν τηρηθεί το μέτρο.
Όλα στο φως..
Aλλά όταν λέμε όλα, να το εννοούμε και να το πράττουμε.
Μετά την ψήφιση του νόμου και αφού η υπογραφή από τον δημόσιο υπάλληλο μέχρι τον Πρωθυπουργό, εφόσον έχει σχέση με χρήμα, θα αναρτάται στο διαδίκτυο, μπορεί να μας απαντήσει η κυβέρνηση:

  - Πότε θα αναρτήσει στο διαδίκτυο τις αποφάσεις και τις συμβάσεις για την ανάθεση έργου, στη Lazard και στη Βig 5 (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) 

Εμείς έχουμε ασχοληθεί με το θέμα μας στο άρθρο Ο ορισμός της "καραμπινάτης" απευθείας ανάθεσης..

Σχόλια