"Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη" τα Σκόπια


Προς συμφωνία φαίνεται πως οδεύουν Ελλάδα και Σκόπια για το όνομα της γειτονικής χώρας, καθώς οι διαπραγματεύσεις που γίνονται εδώ και καιρό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποδίδουν καρπούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα..
«Καθημερινή της Κυριακής», το όνομα στο οποίο καταλήγουν οι δύο πλευρές είναι το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».
Η συμφωνία, υπό την πίεση των ΗΠΑ και της Ε.Ε., φαίνεται ότι ικανοποιεί την ελληνική απαίτηση για γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από τους Σκοπιανούς.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Κοντά σε συμφωνία για το θέμα του ονόματος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές καταλήγουν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», υπό την πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η εν λόγω ονομασία φέρεται να καλύπτει την ελληνική απαίτηση περί γεωγραφικού προσδιορισμού, ενώ από την άλλη πλευρά χρησιμοποιείται ευρέως και από τους πολίτες της γειτονικής χώρας.
...
Και εμείς στο taxalia, σας λέμε ότι οι "πηγές", το "πληροφορίες" δηλαδή είναι ευχές και όχι "πηγές". Μυστική διπλωματία και αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού, σε αυτό το θέμα δεν χωράνε.
Επίσης, "τεστ αντοχής της κοινής γνώμης" και "ζύγισμα αντιδράσεων", είναι πεπαλαιωμένες τακτικές, που τις αναγνωρίζουν πλέον όλοι!
Και τελικά; Θα μας ρωτήσετε: "πώς βλέπετε εσείς την ιδέα για "Μακεδονία του Βαρδάρη".

Aντί απαντήσεως θα ρωτήσουμε:
Και πώς θα λέγονται οι κάτοικοί της; Τόσο απλό και τόσο
δύσκολο...
Στο Αμερικανικό topix πάντως, γνωστό για άλλες γελοίες ψηφοφορίες, στήθηκε ήδη ψηφοφορία, με το ερώτημα :
What do you think about "Republic of Vardar Macedonia"?
Περιττό να σας πούμε, ότι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ σε τέτοες ψηφοφορίες στο topix. Αλλού ΝΑΙ, στο topix ΌΧΙ!
Και αν πάρουμε κάποιο e-mail, από τους συνήθεις ηλίθιους, που παίζουν το παιχνίδι των "επικοινωνιολόγων" και μας προτρέπουν με spam mail "να ψηφίσουμε γιατί οι Σκοπιανοί μας κερδίζουν", θα είμαστε πολύ σκληροί και πολλοί ..αγενείς με τον σπάμερ.
Από τέτοιες εξαλλοσύνες κι από τέτοιους ανεγκέφαλους "υπερπατριώτες" χάνουμε τη μάχη για το όνομα.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_8559.html#ixzz0qleLaeAu

Σχόλια