Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;


Όλοι μας έχουμε προεξοφλήσει ότι κάποια στιγμή θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αλλά αναρωτιόμαστε το πότε.
Από αυτό εδώ το blog είχαμε πει για το πότε ακριβώς θα πέσει το ΠΑΣΟΚ και για την ακρίβεια όχι απλά θα πέσει αλλά θα καταρρεύσει. Είχαμε λοιπόν πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει όταν ο πρώτος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος περνάει το κατώφλι της εξόδου από το Δημόσιο απολυμένος, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει πριν τις δημοτικές εκλογές.
Σε ότι αφορά την κοινωνική έκρηξη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η ελληνική κοινωνία είναι μια κατακερματισμένη κοινωνία χωρίς σοβαρή κοινωνική συνοχή. Επομένως η κοινωνική έκρηξη....
που απαιτεί κοινωνική επικοινωνία και συναπόφαση είναι μία δύσκολη υπόθεση. Ταυτόχρονα η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία με τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτει κρατάει με νύχια και με δόντια την κοινωνία σε καταστολή. Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέρχεται τεχνικές του «διαίρει και βασίλευε» στρέφοντας την μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Επιπλέον εισήγαγε στην κοινωνική ζωή μεθόδους φορολογικού χαφιεδισμού. Εδώ δηλαδή γίνεται μια νέα προαγωγή της ελληνικής κοινωνίας, από κοινωνία της συνενοχής σε κοινωνία χαφιεδισμού, όπου θα δημιουργηθεί η νέα τάξη, αυτή των κυνηγών κεφαλών.
Πέρα από αυτό η κοινωνική πλειοψηφία έχει εμπλακεί, κάποια στιγμή στο παρελθόν, με τους μηχανισμούς που έχει στήσει η άρχουσα τάξη και έχει κάνει χρήση αυτών των μηχανισμών (φακελάκι, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κ.λ.π.), με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού να αισθάνεται συνενοχή και να μην αντιδρά.
Πέρα από τα πιο πάνω, ο πιο σοβαρός λόγος που η κοινωνία είναι σε σκεπτικισμό, είναι τα χρέη που έχουν οι πολίτες και κυρίως προς τις τράπεζες. Αλλιώς συμπεριφέρεται τώρα ο λαός που είναι στην «πρέσα», από δάνεια και δόσεις, με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και της οικονομικής καταστροφής να επικρέμαται σαν «Δαμόκλειος σπάθη» και αλλιώς θα ήταν αν δεν χρωστούσαν οι πολίτες στις τράπεζες, όπως παλαιότερα.
Πολλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε που να αποδεικνύουν την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να προβάλει αντίσταση στην εξαθλίωσή της και ο καθένας μας έχει και αυτός να προσθέσει ένα λόγο.
Επομένως τίθεται και πάλι το αρχικό ερώτημα.
Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη;
Εμείς βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία συμπιέζεται και όταν κάτι συμπιέζεται φορτίζεται. Τα δύσκολα οικονομικά μέτρα απλά ακόμα τα ακούμε. Από τώρα και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να τα νιώθουμε και κυρίως από το Φθινόπωρο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει λουφάξει. Μετέρχεται επικοινωνιακά τεχνάσματα και κάνει πως δίνει αγώνες με το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου εναντίον κάποιων τελειωμένων πολιτικών προσώπων για να εκτονώσει την κοινωνική οργή. Μετέρχεται όλα αυτά και μαζί με την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών επιδιώκει να γράψει εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 14-11-2010, εξαπατώντας πολιτικά και πάλι το λαό, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι έχει την νομιμοποίηση, που δεν του έδωσε ο λαός στις 4-10-2009, για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα. Μετά θα έρθουν φυσικά οι απολύσεις στο Δημόσιο κ.λ.π., το έχουμε ξαναπεί.
Η κοινωνία λοιπόν θα συνεχίσει να συμπιέζεται και να φορτίζεται επικίνδυνα. Οι διαδηλώσεις και οι εντάσεις θα αυξηθούν όσο περνάει ο χρόνος και γίνεται αφενός πιο ορατό το αδιέξοδο, αφετέρου γίνεται και πιο φανερό το ποιοι ακριβώς επωφελούνται από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ, μετά τις δημοτικές εκλογές θα σκληρύνει ακόμα πιο πολύ, γιατί θα θεωρεί ότι νομιμοποιήθηκε από αυτές τις εκλογές. Εκεί στοχεύει και το σχέδιο «Καλλικράτης» και όχι φυσικά σε κάποια αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να μυρίζει «μπαρούτι».
Η κοινωνική έκρηξη λοιπόν θα γίνει όταν τύχει, ό μη γένοιτο, να πέσει νεκρός ο πρώτος έλληνας εργαζόμενος διαδηλωτής από χέρι αστυνομικού.
Αυτό το γεγονός θα είναι η σπίθα που θα απελευθερώσει το εκρηκτικό μίγμα της κοινωνικής φόρτισης.
Τότε θα χαθεί κάθε έλεγχος και φυσικά κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.
Δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το ένα έτος από σήμερα.
Θυμηθείτε το.
 

Σχόλια

  1. ....ποια θα είναι η σπίθα που θα απελευθερώσει το εκρηκτικό μίγμα της κοινωνικής φόρτισης..
    γιατι οντως η ατμόσφαιρα αρχίσει να μυρίζει «μπαρούτι»...
    που μακαρι να αποφευχθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.