Τα ψέματα που κοιμίζουν βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα..

Του Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Papanikolaou.konstantinos@gmail.com
Από τα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το «ευρωπαϊκό μίνι-ΔΝΤ», προσφέροντας βοήθεια στις χώρες της ευρωζώνης που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα δανεισμού. Εδώ και δύο ημέρες τώρα οι περί την κυβέρνηση επιχαίρουν και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν και να κοιμίσουν τους Έλληνες ότι η απόφαση του Eurogroup θα «καλμάρει» τις ανησυχίες των αγορών και θα διευκολύνει το δανεισμό μας.
Αποκρύπτουν, όμως, άλλα δεδομένα που θα έπρεπε και εκείνους να ανησυχούν και εμάς να κρατούν σε επαγρύπνηση.
Αποκρύπτουν ότι η Γερμανία συναίνεσε, παίρνοντας ως αντάλλαγμα μία...
παράλληλη συμφωνία για την υιοθέτηση νέου Συμφώνου Σταθερότητας, με αυστηρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Με άλλα λόγια, επανακαθορισμό του ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποβάλλονται μεθοδευμένα από τη ζώνη του ευρώ. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συγκρότηση ειδικού ευρωπαϊκού Οργανισμού-Ταμείου, ακριβώς στα πρότυπα του ΔΝΤ!
Ο νέος φορέας θα συσταθεί ως «όχημα ειδικού σκοπού», με μοναδική αποστολή να δανείζεται από τις αγορές, υπό την εγγύηση των χωρών της ευρωζώνης και της Ε.Ε. Θα διοικείται από ανεξάρτητο Δ.Σ., αλλά οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού θα λαμβάνονται ουσιαστικά από την τρόικα Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Όποια χώρα ζητήσει οικονομική βοήθεια θα πρέπει να συμφωνήσει με την τρόικα για την εφαρμογή προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως έγινε το πείραμα στην περίπτωση της Ελλάδας.
Δηλαδή, οι κανόνες του ΔΝΤ ενσωματώνονται στην ευρωπαϊκή πρακτική. Και μετά οι υπερήφανοι «νικητές» θα μπορούν να καυχηθούν ότι μας βγάζουν από το ΔΝΤ, αφού όμως η ευρωπαϊκή «στήριξη» θα έχει γίνει… ΔΝΤ!..
Ο επίτροπος Olli Rehn τόνισε αποκαλυπτικότατα πως οι χώρες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες (διάβαζε Ελλάδα) πρέπει να πιέσουν για εντατικοποίηση και επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Αποκρύπτει, ακόμα, η προπαγάνδα ότι σε έκθεσή του για την οικονομία της ευρωζώνης, το ΔΝΤ κάλεσε τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη που βαρύνονται με υψηλά κόστη δανεισμού (βλέπε Ελλάδα) να επισπεύσουν την εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας.
Οι χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσαρμοσθούν δυναμικά και να προετοιμασθούν για συμπληρωματικά προγράμματα» σε περίπτωση που οι τρέχουσες περικοπές δεν μειώσουν το έλλειμμα, επισήμανε το ΔΝΤ.
Αυτά να ξέρουμε και όχι τις κυβερνητικές δηλώσεις πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.
 http://www.apogevmatini.gr/?p=81516

Από:  ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω πως περνάνε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα από το ΠΑΣΟΚ και υπάρχει μόνο μικρή έως ασήμαντη αντίδραση. Αυτοί θα μας εξοντώσουν εντελώς. Φοβούμαι πως όταν αυτό γίνει κατανοητό από τον κόσμο θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.