Οριζοντίως και καθέτως...

«Το ασφαλιστικό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, που μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει ανοίξει σε τέτοιο βαθμό. Αυτή η κυβέρνηση διέγνωσε ότι αν δεν το λύσουμε με τρόπο κάθετο και οριστικό, όχι οι συντάξεις των επόμενων γενιών, αλλά οι επόμενες συντάξεις δεν θα μπορούν να καταβληθούν. Άρα το να περιορίζουμε τις συζητήσεις για το ασφαλιστικό, που έχουν γίνει τόσες και που γίνονται καθημερινά, σε ένα ζήτημα αδικεί την ουσία της συζήτησης".
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση είχε σαφή εικόνα όταν υπέγραφε το μνημόνιο γιατί "παρουσιάστηκε μια εικόνα έκπληξης", ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι "καμία εικόνα έκπληξης δεν παρουσιάζεται, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση είχε σαφή εικόνα".

Αυτά δήλωσε ο κ. Πεταλωτής χθες για το ασφαλιστικό.
Μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει ανοίξει το ασφαλιστικό σε τέτοιο βαθμό..
Προσοχή στα ανοίγματα γιατί μετά δεν θα μπορούμε να τα κλείσουμε.
Διέγνωσε η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να λύσουμε το ασφαλιστικό με τρόπο κάθετο και οριστικό.
Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε πια;
Φτάνουν πια οι δικαιολογίες και πομπώδεις εκφράσεις κενές περιεχομένου.
Τι θα πει κάθετα κ. Πεταλωτή;
Γιατί όχι οριζόντια, όπως λέμε οριζοντίως και καθέτως...
Τι είναι το ασφαλιστικό, σταυρόλεξο ή SUDOKU για δυνατούς λύτες;
Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από κάθετες ή οριζόντιες λύσεις, η απαίτηση και μάλιστα καθολική είναι να βγούμε απ αυτή την κρίση όσο το δυνατό συντομότερα.
Να βγούμε απ την κρίση εξαντλώντας όλα τα μέσα και τις δυνατότητες-υποδομές της χώρας μας ΕΜΕΙΣ, μόνοι μας και ΟΧΙ να ξεπουλήσουμε τα "ασημικά" κοψοχρονιάς στις
τράπεζες και την Τρόικα.
Η χώρα χρειάζεται έναν πεφωτισμένο και άξιο ηγέτη με όραμα, με δυναμική, με όρεξη για δουλειά, με πίστη στον Έλληνα και τις ικανότητες του, να κάνει την υπέρβαση και να αλλάξει το τοπίο.
Αυτά χρειαζόμαστε και όχι τις οριζόντιες και κάθετες λύσεις !!!

Σχόλια