Αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός


Αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου καθώς 5 τουλάχιστον 5 υπουργοί της κυβέρνησης ζητούν το χρίσμα για περιφερειάρχες.
Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και υφυπουργοί σε νευραλγικά πόστα είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν και να πάρουν το χρίσμα στις 9 και 10 Ιουλίου (όπου θα δοθούν τα χρίσματα τόσο για τους περιφερειάρχες όσο και για τους δημάρχους), οδηγώντας έτσι τον πρωθυπουργό σε αναγκαστικό ανασχηματισμό.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι αρκετά επώνυμα στελέχη στο κόμμα αλλά και στην Βουλή θα οδηγήσουν σε ανασχηματισμό όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον κομματικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εκτός από τις αυτοπροτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή εκλογών υπό τον Θανάση Τσούρα, θεωρείται πολύ πιθανή μια υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ή και της Φώφης Γεννηματά για την περιφέρεια Αττικής.
Με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις στην επιτροπή Τσούρα, για το χρίσμα στην περιφέρεια Αττικής ενδιαφέρονται το μέλος του πολιτικού συμβουλίου και Δήμαρχος Καλλιθέας Σταύρος Ασκούνης, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης αλλά και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης.
Για την περιφέρεια Ηπείρου ενδιαφέρεται ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, για την περιφέρεια Κρήτης ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Ιπποκράτους επιμένει ότι θέλει μια μάχη με πρόσωπα της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, μετά τα επώδυνα μέτρα, ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε βέβαιη ήττα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό θα προτιμηθούν τα ηχηρά ονόματα.
Ότι και να κάνει όμως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του όταν σε δημοτικές εκλογές, μετά την συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ είχε πει το περίφημο «νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση».

Σχόλια