«ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ»

ΔΗΛΩΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Aγαπητοί Θεσσαλονικείς,
Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το έργο της  Διοίκησης του  Δ.Θ., για το έργο της  Παράταξής μου, της Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» τα τελευταία 11,5 χρόνια.
Κυριολεκτικά  ΑΛΛΑΞΑΜΕ τη Θεσσαλονίκη  και προσφέραμε σε όλους τους τομείς, ουσιαστικές υπηρεσίες, σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως  τους συμπολίτες μας.
Ξεκινήσαμε  έναν μεγάλο αγώνα  για την ΑΛΛΑΓΗ των αυτοδιοικητικών πραγμάτων στην Θεσσαλονίκη μας, έναν αγώνα που ξεκίνησε με το φύτεμα λίγων δένδρων στους δρόμους της πόλης που γεννήθηκα, και την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας και έφθασε σε ένα έργο που περίμεναν οι συμπολίτες μου 140 ολόκληρα χρόνια και θα μείνει στην ιστορία: Το Νέο μας Δημαρχείο.
Και κοντά σ’ αυτό, ένα  καινούριο, τεράστιο και πανέμορφο  Παραλιακό Μέτωπο, έναν θαύμα στην τέως αλάνα της Τούμπας  και τόσα και τόσα άλλα Έργα.
Παράλληλα επί 11,5 χρόνια μια  τεράστια προσφορά από  πλευράς Δήμου, στον τομέα του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Πολιτικής, του Πρασίνου, του Περιβάλλοντος, της Καθαριότητας, της Ευταξίας, και σε όλους τους άλλους τομείς των αρμοδιοτήτων μας.
Συγχρόνως, ένας μεγάλος αγώνας για την τόνωση της Διεθνούς ακτινοβολίας της πόλης μας, για την προβολή της Θεσσαλονίκης,  και βεβαίως ένας ανένδοτος αγώνας για την προώθηση των Εθνικών θεμάτων και την υπεράσπιση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας.
Δεν μείναμε όμως μόνον  στο ΠΑΡΟΝ και  στα ΤΡΕΧΟΝΤΑ.
Σχεδιάσαμε  και δρομολογήσαμε  και το ΜΕΛΛΟΝ.
Προετοιμάσαμε το επόμενο βήμα, στον δρόμο για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της πόλης μας.
Έχουμε  έτοιμες 10 συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
Στην  περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μέχρι  την Νέα Ελβετία  και τα Κεραμεία Αλλατίνη, στην περιοχή της  Δυτικής Θεσσαλονίκης μέχρι τους Λαχανόκηπους και τα Βυρσοδεψία, στην περιοχή του θαλάσσιου μετώπου της πόλης μας, στην Άνω Πόλη και τα Κάστρα, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης μας, από τις πλατείες Διοικητηρίου και Αγ. Αποστόλων μέχρι τις Πλατείες Εμπορίου και Χρηματιστηρίου και τις Ιστορικές Αγορές, ένα τεράστιο πλέγμα πεζοδρόμων, ένα μεγάλο πλέγμα ποδηλατοδρόμων, ένα μεγάλο πλέγμα υπόγειων και υπέργειων πάρκιγκ, ένα πλέγμα ανισόπεδων κόμβων και λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας.
Το  ΜΕΓΑΛΟ αυτό έργο και ο μεγάλος αυτός αγώνας, πρέπει να ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ.
Υποχρέωση όλων μας είναι, να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις, την μεγάλη κατάθεση ψυχής που έγινε από όλα τα μέλη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», την μεγάλη αυτή προσφορά προς την πόλη, από ΟΠΟΙΑ θέση και αν βρισκόμαστε στο μέλλον.
Αγαπητοί  Συμπολίτες,
Οι  ερχόμενες Δημοτικές  εκλογές είναι  μπροστά μας.
Την 7η Νοεμβρίου, σε μόλις 4,5 μήνες από σήμερα, θα κληθεί ο Λαός της Θεσσαλονίκης να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ γι αυτόν, στον οποίο θα παραδώσει τα Κλειδιά της Πόλης μας, για τα επόμενα 4 χρόνια.
Να  αποφασίσει, αν θα συνεχίσει  μία διαρκή ανοδική  πορεία προς τον στόχο, που είναι μια  «Θεσσαλονίκη – Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη», ή θα γυρίσει πίσω, μέσα σε ένα κλίμα μιζέριας, γκρίνιας και εσωστρέφειας, ασχολούμενος όχι με τα μεγάλα, αλλά με τα μικρά, όχι με τα σπουδαία αλλά με τα επουσιώδη.
Συγχρόνως ήρθε η ώρα να αποφασίσω  και εγώ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν θα συνεχίσω τον αγώνα  μου γι’ αυτόν  τον τόπο – όπως έχουμε υποχρέωση όλοι μας– από την έπαλξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή θα διαλέξω ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δρόμο.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα  να υπογραμμίσω ότι  η ζωή μου μέχρι  σήμερα, είχε 4 κύκλους!
  1. Ο πρώτος ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ, ο μαθητικός, ο φοιτητικός, με πολύ έντονες αναμνήσεις.
  2. Ο δεύτερος ένας πολύ μεγάλος ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ κύκλος, με πολλές συγκινήσεις, με πολύ ιδρώτα, με πολύ αγώνα, αλλά κα παγκόσμιες μεγάλες επιτυχίες, και ένα αίσθημα Εθνικής Υπερηφάνειας.
  3. Ο τρίτος ένας πολύ ενδιαφέρων ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ και ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΣ κύκλος, με πολλές ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ με τα γνωστά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, και με πάρα πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, έργα που με μεγάλη συγκίνηση πολλές φορές επισκέπτομαι.
  4. Ο τέταρτος – ο οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη- είναι ένας συναρπαστικός και πολύ παραγωγικός κύκλος, κάτω από τον τίτλο του ΔΗΜΑΡΧΟΥ Θεσσαλονίκης, της πανέμορφης αυτής πόλης.
Ήρθε  λοιπόν η ώρα των  αποφάσεων.
Γ Ι Α  Ο Λ Ο  Υ Σ  Μ Α Σ!
Για μένα, για τους αγαπημένους Συνεργάτες μου, για τα κόμματα, για όλους τους Θεσσαλονικείς!
Για μένα, λοιπόν, τον ΔΗΜΑΡΧΟ Θεσσαλονίκης ήρθε η ώρα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:
Τον ΔΗΜΑΡΧΟ, που τίμησαν  οι συμπολίτες μας  με την ψήφο τους, ΤΡΕΙΣ εν ΣΥΝΕΧΕΙΑ φορές!
Που του έδωσαν κάποια στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Που του έδωσαν ΕΝΤΟΛΗ να κρατά γερά το τιμόνι της Πόλης, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2010.
Θέλω  λοιπόν, εδώ ενώπιον  σας, σήμερα 5 ημέρες μετά τον συνολικό απολογισμό του έργου  της μεγάλης παράταξης  της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», να κάνω μια σημαντική πιστεύω δήλωση:
Συμπολίτες  μου Θεσσαλονικείς,
«ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ».
Γι΄ αυτό άλλωστε 4,5 μόλις μήνες πριν τις εκλογές δεν έχω κάνει καμία προεκλογική κίνηση.
Η απόφαση αυτή, είναι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  απόφαση.
Μια απόφαση που την  πήρα πριν 4 ακριβώς  χρόνια, αλλά έπρεπε να την κρατήσω  ΜΥΣΤΙΚΗ, γιατί πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε το καλό της Θεσσαλονίκης.
Χθες το πρωί ενημέρωσα τον Αρχηγό της Παράταξης που με στήριξε, της Παράταξης της Ν.Δ., τον Αντ. Σαμαρά και σήμερα το πρωί τους συνεργάτες μου.
Δεν ήθελα να υπάρξει  στην Διοίκηση του  Δήμου μας, δεν ήθελα να υπάρξει στους συνεργάτες μου ένα αίσθημα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ του έργου μας, ένα αίσθημα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ της προσφοράς μας, αλλά αντιθέτως ήθελα να υπάρχει ένα αίσθημα ΣΥΝΕΧΟΥΣ προετοιμασίας, ΣΥΝΕΧΟΥΣ αξιολόγησης, ΣΥΝΕΧΟΥΣ υπερπροσπάθειας, να υπάρχει μια ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΙΑ για το ΑΥΡΙΟ!.
Έχω την αίσθηση ότι  με την τρίτη 4ετία που μου χάρισαν οι Θεσσαλονικείς –τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ τον κύκλο μου στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θα  αποχωρήσω  την 31η Δεκεμβρίου – σε 6,5 μήνες από σήμερα – από την τιμημένη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ΠΛΗΡΗΣ.
Θα  αποχωρήσω ΓΕΜΑΤΟΣ!
Θα  αποχωρήσω με ένα  αίσθημα ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Ήταν  ένας συναρπαστικός  και πολύ παραγωγικός  κύκλος, αυτός που  τον έζησα ως Δήμαρχος της πανέμορφης πόλης μας.
Είναι ώρα να ξεκινήσει ένας ΑΛΛΟΣ κύκλος, εξ ίσου ενδιαφέρων πιστεύω με τους προηγούμενους κύκλους της ζωής μου.
Διάθεση υπάρχει, ιδέες υπάρχουν, αντοχές υπάρχουν, νέοι άνθρωποι υπάρχουν, η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» υπάρχει και είναι εδώ!
Γιατί βεβαίως η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα συνεχίσει να υπάρχει και να παρεμβαίνει σε όλα τα θέματα της ευρύτερης περιοχής μας!
Στο Νέο μας λοιπόν ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την 1η Ιανουαρίου του 2011 –όταν ήδη θα έχουν ξεκινήσει τα έργα για την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, του ωραιότερου σε όλο τον κόσμο- θα παραδώσω το «ΔΙΑΣΗΜΟ» του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ένα «ΔΙΑΣΗΜΟ» που φέρω με υπερηφάνεια τα τελευταία 12 χρόνια, στον Νέο Δήμαρχο, τον οποίο και ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αλλά και όλη η παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αγαπητοί Θεσσαλονικείς,
Με  την αίσθηση ότι  έκανα το ΚΑΘΗΚΟΝ μου απέναντι σας και απέναντι στην ΠΑΤΡΙΔΑ, θέλω να τελειώσω την δήλωση μου αυτή λέγοντας ότι:
Την 1η Ιανουαρίου του 1999, μετά την ΕΝΤΟΛΗ  που πήρα από εσάς έδωσα ένα όρκο:
Να  τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους, να υπηρετώ τους Θεσσαλονικείς, να προσφέρω υπηρεσίες στους Θεσσαλονικείς, και να κάνω την πόλη μας πιο όμορφη!
Θέλω  λοιπόν να σας πω:
ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΕΤΗΡΗΚΑ!
Τον όρκο τον τήρησα!
Τον όρκο τον κράτησα!
Σας ευχαριστώ μέσα από  την καρδιά μου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείχνετε προς το πρόσωπο μου!

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Σχόλια