Η Θεσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα









Περιβάλλον και “H Θεσσσαλονίκη μπροστά στα περιβαλλοντικά της προβλήματα” ήταν το θέμα της πρώτης εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), επί θητείας της νέας επικεφαλής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, κας Λιάνας Γούτα, την Πέμπτη, 03.06.2010. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου ακόμα και οι καρέκλες που προσέθεταν οι διοργανωτές δεν έφτασαν, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους καλεσμένους να παρακολουθήσουν όρθιοι.
Στη πρώτη αυτή εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα Κωνσταντίνα Μπότσιου, Γενική Διευθύντρια του ΙΔΚΚ και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, . Και οι δύο τόνισαν την κρισιμότητα των περιβαλλοντικών θεμάτων και το βάρος το οποίο προτίθενται να ρίξουν σ’ αυτόν τον τομέα και το ΙΔΚΚ και η ΝΔ αντίστοιχα.
Οι εισηγητές παρουσίασαν 3 περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, ο ομότιμος καθηγητής κ.Τζιμόπουλος για τη λίμνη Κορώνεια, ο καθηγητής κ.Γιαννόπουλος και ο κ. Πλάκας για τη διαχείριση απορριμάτων και ο καθηγητής κ.Λεφάκης για το περιαστικό δάσος και το αστικό πράσινο.
Οι καλεσμένοι, καθώς και οι κα Μπότσιου και ο κ.Μητσοτάκης παρέμειναν, μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, καθώς ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και συζήτηση με το ακροατήριο.
“Σήμερα επιλέξαμε να μιλήσουμε για 3 από τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής της Θεσσαλονίκης ή μάλλον για 3 ανοιχτές πληγές της περιοχής. Η επιλογή τους δεν ήταν ιεραρχική ούτε εξαντλητική και ως ΙΔΚΚ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης, επιφυλασσόμεθα να ασχοληθούμε στο μέλλον, με την πρώτη ευκαιρία, και με τα υπόλοιπα μείζονα προβλήματα της πόλης, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, που κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη στις χειρότερες ευρωπαϊκές θέσεις, και υποβαθμίζει καθημερινά την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της” σημείωσε από βήματος η κα Λιάνα Γούτα η οποία και συντόνισε όλη την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, πέραν του κ.Κ.Μητσοτάκη, οι βουλευτές κ.Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ.Π.Ψωμιάδης, ο νομάρχης Καβάλας, η Γ.Πρόξενος των ΗΠΑ κα Kay, ο επ.πρόξενος Λουξεμβούργου κ.Γ.Βεργίνης, ο Δήμαρχος Σοχού, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Θ.Ασπασίδης, ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΜΑΚ κ.Χ.Παπαπανάγος, η έπαρχος Λαγκαδά κα Π.Καλατζή, οι αντινομάρχες κ.Τσαμασλής και κα Κελεσίδου, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της Διοικούσας Θεσ-νίκης κ.Βαρτζόπουλος και Ζαφειρίου αντίστοιχα, οι αναπληρωτές γραμματείς της ΝΔ, Πολιτικού Σχεδιασμού Δ.Γαλαμάτης, Παραγωγικών φορέων κ.Σ.Σιμόπουλος, Γυναικείων Θεμάτων κα Μ.Καρακόλη, οι πρώην βουλευτές κ. Ορφανός, Σαλαγκούδης, Τζιτζικώστας, οι πολιτευτές κ.Π.Κοκκόρης και κ.Καρανάσιος, και πλήθος άλλων προσκεκλημένων και φίλων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας.

 AETΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σχόλια