Σαμαράς: η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης

Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι.
Οι τέσσερις μεγάλες τομές που κάναμε μέχρι σήμερα στη ΝΔ, δηλαδή
η έμφαση στην Ιδεολογία της Παράταξης (θέτουμε σε προτεραιότητα την Ιδεολογία μας, τις αξίες μας, τις ιδέες μας, τα πρότυπα μας)
το κλείσιμο των λογαριασμών με το Παρελθόν (ποτέ κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά και σοβαρή αυτοκριτική)
– η Επιστροφή στην Πολιτική και
– η προτεραιότητα στο Πολιτικό ήθος
αποτελούν και τις προϋποθέσεις της ανασυγκρότησής μας τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ
Απομένουν, συνέχισε, η Οργανωτική Ανασυγκρότηση και η Πολιτική αντεπίθεση.
Στα οργανωτικά έγινε πολύ μεγάλη ανανέωση σε όλη την κλίμακα των οργάνων.
Μετά τον αρχηγό του κόμματος με προσφυγή στη βάση, εκλέχθηκαν και οι νέες ηγεσίες των τοπικών οργανώσεων, καθώς και η ηγεσία της νεολαίας με άμεση προσφυγή στη βάση.
Το τελευταίο που οφείλουμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση, είναι να προετοιμάσουμε τη μεγάλη Πολιτική μας Αντεπίθεση: Το κάναμε ήδη με τις πολιτικές θέσεις μας:
Μέσα σε ένα εξάμηνο, ουσιαστικά, δείξαμε ότι ξέρουμε να στηρίζουμε τη χώρα στα δύσκολα, αλλά και να μην υποκύπτουμε σε εκβιασμούς.
«Βάλαμε πλάτη» εκεί που έπρεπε – μέσα κι έξω από την Ελλάδα – αλλά την κρίσιμη στιγμή είπαμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο, που οδηγεί τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης.
Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν ψήφισαν τη «σωτηρία» της χώρας. Ψήφισαν μέτρα που την παγιδεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, και που δεν αντέχει ούτε η Κοινωνία της ούτε η Οικονομία της.
Τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ, που το στήριξαν στις πιο ολέθριες επιλογές του.  ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Κι ίσως δεν καταλάβουν ποτέ.
Δεν πειράζει, ο κόσμος κατάλαβε…
Τώρα, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία, η δική μας Νέα Δημοκρατία, αυτή που ανήκει στα μέλη της και στους ψηφοφόρους της, αυτή που είναι υπερήφανη για τις ιδέες και την ιστορία της, αλλά και θαρραλέα απέναντι στα λάθη της, η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, ολοκληρώνει ήδη την ανασυγκρότησή της, με τα Συνέδρια του Κόμματος και της Νεολαίας.
Κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεσή της.
Έχει ξεκαθαρίσει σε ολόκληρο το λαό, ότι μέσα στην κρίση του Πολιτικού συστήματος, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι θα καταρρεύσουν, αλλά εμείς θα μείνουμε όρθιοι.
– Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί την εθνική κατάθλιψη, εμείς θα καλλιεργούμε την Ελπίδα.
– Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί την απελπισία, εμείς θα καλλιεργούμε την αισιοδοξία.
– Όσο το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργεί το φόβο της υποταγής, εμείς θα δείχνουμε το διαφορετικό δρόμο που μπορεί να δώσει στη Ελλάδα μέλλον και προοπτική.
Θα ξαναγίνουμε μια υπερήφανη χώρα. Θα σταθούμε στα πόδια μας. Θα ξανά-σταθούμε στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια. Έχουμε τις δυνάμεις, αναξιοποίητους πόρους και συγκριτικά πλεονεκτήματα για να ξεπεράσουμε τις φιλοδοξίες μας.
Δεν μπορούμε να βουλιάζουμε στους χειρότερους φόβους μας.
Η κρίση που περνάμε τώρα δεν είναι «μοιραία» για τον τόπο.
Είναι αφυπνιστική για την κοινωνία μας.
Η Νέα Δημοκρατία τη μετατρέπει σε ευκαιρία αναγέννησης της Πατρίδας μας. 

Σχόλια