ΑΓΩΓΟΙ ΤΕΛΟΣ.....


 Σαν κεραυνός έπεσε η δήλωση του Γ. Παπανδέου σε προκλογική συγκέντρωση τού, παραμονές εκλογών του 2009, οτι θα παγώσει τον αγωγό του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης για να γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες στην περιοχή.
 Όταν μπήκαν οι υπογραφές στο Ζάππειο από τους πρωθυπουργούς Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, λέξη δεν έιχε διατυπωθεί εναντίον του αγωγού. 
Η συνέχεια ήρθε από τους φίλους μας τους  Βούλγαρους, με περίεργες καθυστερήσεις και αναβολές στην έναρξη της κατασκευής.

Ο πρωθυπουργός τους ανακοινώνει οτι αποσύρεται από την κατασκευή του αγωγού, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις περιβαλλοντικές από τους κατοίκους της περιοχής του Μπουργκάς.

     Ο ανεπιθύμητος αγωγός για την Ουάσινγκτον μένει στα χαρτία. 
Κλείνει η πόρτα στη Ρωσία. 

Η ενεργειακή δίοδος που άνοιγε η Μόσχα μέσω των Ορθόδοξων Χριστιανικών εδαφών κλείνει.

 Οι ελπίδες που είχε επενδύσει η χώρα μας για να στηρίξει τα εθνικά της θέματα και να μην την θεωρούν δεδομένη έσβησαν.  Οι προοπτικές θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην ευρήτερη περιοχή θάφτηκαν. 
Η προσπάθειες να γίνουμε ενεργειακός κόμβος που είχε οραματισθεί να μας κάνει ο Κ. Καραμανλής σταμάτησαν.

 Γιατί και ο αγωγός Southstream ακυρώνεται. Κάναμε το χατήρι της συμμάχου Αμερικής να κρατά σε απομόνωση Ρωσία και χωρις ανταλλάγματα.  Προτεραιότητα βλέπεις δεν έχουν τα δικά μας συμφέροντα. 
Πρέπει να βοηθάμε τους γείτονες μας.

 Οι Τούρκοι δεν αφησάν την ευκαιρία και ο Ερντογάν έτρεξε αμέσως να συνάψει συμφωνίες με το Πούτιν. Έτσι θα περάσουν όλοι οι αγωγοί από την Τουρκία, θα ελένχουν την ενέργεια και θα ανοίγουν και θα κλείνουν τη στρόφιγγα όποτε θέλουν, και σαν κομβικό σημείο θα έχουν την οικονομική φιλία των Ρώσων, των Ευρωπαίων και των Αμερικανών.

    Μπράβο στους φωστήρες μας !!!!!!!!!
 

Σχόλια