Παραπολιτικά..... του Μάρκου!


Μου το επισήμανε ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Το καταγράφω. Ο Σαμαράς, μου τόνισε, παρά τις δυσκολίες και τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει, παρά τον πόλεμο φθοράς λόγω του «όχι» στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μεθοδικά «χτίζει» την «εναλλακτική» ΝΔ που θέλει. Μην τον υποτιμάτε. Και στο συνέδριο θα φανούν πολλά, είναι για τον Αντώνη κομβικό σημείο της πορείας που έχει χαράξει!

... Εντάξει, το έχουμε όλοι εμπεδώσει ότι ο κυρ Γιώργος (Παπακωνσταντίνου) είναι ο εκλεκτός του μεγάλου καναλιού. Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλο κάρβουνο!


Σε νέα… ποιοτικά επίπεδα φαίνεται πως αναβαθμίζεται αυτή η άτυπη, πλην ουσιαστική, συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ. Και δεν υπάρχει σοβαρό ζήτημα, όπου το κόμμα του Καρατζαφέρη να μην είναι δεκανίκι της κυβέρνησης. Άιντε και… συγκυβέρνηση, συντρόφια!
... Α, και μη λησμονήσετε και την Ντόρα!


... Ωραίος… μπαλαντέρ ο Κιλτίδης. «Παίζει», λέει, μεταξύ του «εκσυγχρονιστικού» κόμματος που θα κατασκευάσει η Ντόρα και του… κόμματος του αρχηγού κωλοτούμπα! ... Αυτό θα πει πολιτική συνέπεια και πολιτικός εκσυγχρονισμός!

Σε ποιους ανέθεσε ο ΓΑΠ την αναστήλωση της τρωθείσης εικόνας του μετά τις αποδοκιμασίες που υπέστη τις τελευταίες μέρες; Ε, στον Νίκο (μη ρωτάτε ποιον!), στον Χάρη και στον Παύλο. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα; Επικοινωνιακό; Ή εξόχως πολιτικό; Κι αφού είναι πολιτικό, τότε τι αποτέλεσμα θα έχουν τα επικοινωνιακά τρικ;

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, τα όσα συνέβησαν στο θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» ήσαν απαράδεκτα, άθλια. Θα μου επιτρέψετε όμως λόγο αιρετικό. Για μια ακόμα φορά περίσσεψε η υποκρισία κι ο λαϊκισμός σε αυτήν τη χώρα. Γιατί το λέω; Μα επειδή οι περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν και βγήκαν και χτυπιόντουσαν στις τηλεοράσεις παρέμειναν εύγλωττα μουγγοί σε άλλα ζητήματα, απτόμενα της εθνικής μας κυριαρχίας, πρόσφατα σχετικά, όπως Ύμια, Μαδρίτη, Ελσίνκι, Οτσαλάν κ.λπ. Και οι ευαισθησίες σε τέτοια θέματα, αν είναι επιλεκτικές, είναι υποκριτικές!

Κι όμως. Εμένα κάτι μου λέει ότι ο κυρ Γιάννης (Ραγκούσης) από δω το πάει, από κει το φέρνει, και μεθοδικά αφήνει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να παραμείνει το 42% για την εκλογή των δημάρχων από τον πρώτο γύρο, το σύστημα του Παυλόπουλου δηλαδή. Ήδη σας έχουμε ενημερώσει ότι σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται σχετικές εισηγήσεις πεπειραμένων πράσινων στελεχών, με βασικό επιχείρημα ότι θα είναι αδύνατον για το ΠΑΣΟΚ, λόγω και της οικονομικής πολιτικής, να βρει συμμάχους για να ξεπεράσει το 50% στον δεύτερο γύρο. Και να δείτε ότι τελικά εκεί θα οδηγηθούν οι εξελίξεις…

... Ε, έγκαιρα είχαμε μιλήσει για την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, γενικότερα του ΕΣΥ. Η φίλη μου η Μαριλίζα εξάντλησε τη δυναμική της σε ένα παιχνίδι ανούσιων επικοινωνιακών κινήσεων και δημοσίων σχέσεων. Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει, τρέχει και δεν φτάνει. Με αβέβαια μάλιστα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από την έκβαση της τωρινής «μάχης».
... Κακά τα ψέματα, χάθηκε πολυτιμότατος χρόνος από τον Οχτώβρη μέχρι σήμερα (αυτό φυσικά και δεν αθωώνει την προηγούμενη κυβέρνηση για τα δικά της τραγικά λάθη). Και γι' αυτό η Μαριλίζα έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες…
... Όσο γι' αυτά τα περί του πάρτι που τελειώνει, από την εποχή που ο Αλ. Παπαδόπουλος μίλησε (και το πλήρωσε…) για τα πιράνχας στον χώρο της υγείας, τα έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές!

... Αλήθεια, ο Κόκκαλης πότε θα προσέλθει στην Επιτροπή για να καταθέσει;
... Κι ο άλλος; Ο συνεργάτης του αρχηγού; Πρόκειται για δύο καταθέσεις «ζουμερές»!

(Επιλογές από τη στήλη "Ευαγγέλιο" του Μάρκου Μουζάκη στο Παρόν της Κυριακής)


online-pressblog

Σχόλια