"Ασφαλιστικός Αρμαγεδδών" η δεν ξέρουμε "Τί Υπογράφουμε";;;

Την πλήρη ανατροπή του προσχεδίου νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας κ. Αν. Λοβέρδος φέρνει η εφαρμογή του μνημονίου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ τον περασμένο μήνα.

Ο κ. Λοβέρδος αγνοώντας αυτά που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα έφερε ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση που θέτει σε κίνδυνο την χρηματοδότηση αφού απαραίτητη προϋπόθεσή είναι η εφαρμογή του μνημονίου ...

Ο πολιτικός αντίκτυπος από την εφαρμογή του μνημονίου θα είναι μεγάλος για την κυβέρνηση και πολύ σωστά λένε ότι : «Δεν αντέχουμε αυτό το Ασφαλιστικό»...

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με το μνημόνιο είναι τα εξής:
  • Καμία σύνταξη να μη δίδεται κάτω από την ηλικία των 60 ετών.
  • Οι μητέρες ανηλίκων να συνταξιοδοτούνται στα 65 έτη και όχι στα 55 που προβλέπει ο νόμος Πετραλιά.
  • Οι εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να βγαίνουν σε σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών.
  • Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 48% του μέσου όρου του μισθού (των συντάξιμων αποδοχών) στα 40 έτη ασφάλισης.
Η κυβέρνηση βλέπει ότι οι ελιγμοί Λοβέρδου δεν γίνονται αποδεκτές από την τρόικα και αναβάλλει την ανακοίνωση του τελικού κειμένου του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το τέλος του Ιουνίου ενώ συγκαλεί σήμερα εσπευσμένα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος , ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στη σύσκεψη θα ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις συστάσεις της τρόικας.

Εύλογα δημιουργούνται απορίες :
Το μνημόνιο που υπέγραψαν το διάβασαν;;;
Αν το διάβασαν και συμφώνησαν γιατί κάνουν "ελιγμούς" ;;;
Αντιλαμβάνονται ότι τα συμφωνηθέντα ΔΕΝ είναι Ala Cart;;;

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν και τα δύο .
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλάνε για "βαρύ κλίμα" για τους χειρισμούς του κ. Λοβέρδου υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς κορυφαία στελέχη τού καταλογίζουν σειρά «πολιτικών αστοχιών» και «επικοινωνιακών κινήσεων» που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Οι επικριτές του υπουργού Εργασίας σημειώνουν ότι το αρχικό «προσχέδιο νόμου» απείχε παρασάγγας από τις προβλέψεις του μνημονίου τις οποίες είχε κατά νουν ο κ. Λοβέρδος. Ωστόσο οι ρυθμίσεις που αρχικώς ανακοινώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να φανεί η χώρα ανακόλουθη απέναντι στα κείμενα που είχε υιοθετήσει προκειμένου να δανειστεί και ταυτοχρόνως η κυβέρνηση να καλλιεργεί προσδοκίες στην κοινωνία τις οποίες δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει. «Σήμερα “προσγειωνόμαστε” σε μια χειρότερη πραγματικότητα» έλεγε χθες κυβερνητικό στέλεχος.

Αυτό το κείμενο είναι απο το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ !!!
Επιτίθενται στον κ. Λοβέρδο που κάνει "ελιγμούς" και συγχρόνως μιλάνε για "προσγείωση"...
Από το μυαλό του έβγαλε αυτό το προσχέδιο ο κ. Λοβέρδος;;;
Δεν εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική;;;
Φτάνει πια ο λαϊκισμός...

antilogos-gr

Σχόλια