ΝΔ: Μείζον πολιτικό θέμα με Ξυνίδη

Από Factorx  
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με τους ισχυρισμούς, που διατυπώνει για να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου ο κ. Ξυνίδης, αντί να απαντήσει πειστικά στα όσα προκύπτουν από το σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής” και τον αφορούν, εκτίθεται ακόμη περισσότερο. Είναι, πλέον, ξεκάθαρο  ότι υφίσταται μείζον πολικό ζήτημα για το Γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Οπότε  είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που καλείται να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και, συνακόλουθα, να αναλάβει και τις ευθύνες του».
Δημοσίευμα της εφημερίδας εμπλέκει τον κ. Ξυνίδη στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. (Ανταλλαγές με υπογραφή Ξυνίδη). Ο κ. Ξυνίδης φέρεται να υπέγραψε το 2001, ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους και ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου  Ξάνθης, έγγραφο με το οποίο η επιτροπή συναινούσε στο να αποχαρακτηριστούν και να αποδοθούν στο μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευτεί για το λιμένα το Πόρτο Λάγος.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Ξυνίδης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το έγγραφο αυτό είναι «πασίγνωστο» και ότι έχει χρησιμοποιηθεί «κατ’ επανάληψη στις δίκες μεταξύ δημοσίου αλλά και φορέων της Ξάνθης με την Μονή Βατοπεδίου».
Θεωρεί επίσης ότι η δημοσιοποίησή του «σχετίζεται άμεσα με εκβιασμό που μου τέθηκε προ ημερών στο γραφείο μου στη Ξάνθη, μεταξύ κατάθεσης και ψήφισης Καλλικράτη, προκειμένου να υπαναχωρήσω της άποψής μου για την πρωτεύουσα του Δήμου Αβδήρων»

Σχόλια