Βλέπουν «Βατοπέδι» στο νεοκλασικό του Άκη

Αλυσίδα με κρίκο την off shore Τορκάσο Investements Limited που συνδέει την αγορά του νεοκλασικού του Άκη Τσοχατζόπουλου με το real estate της Μονής Βατοπεδίου, βλέπει η Νέα Δημοκρατία.
Όπως ενημέρωσαν μέλη της Εξεταστικής από την πλευρά της Ν.Δ για το Βατοπέδι, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την εταιρία Nobilis τον Ιανουάριο του 2001 έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών.
Η εταιρία Nobilis είχε αγοράσει αυτό το ακίνητο το 1999, δηλαδή μόλις τρία χρόνια πριν έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών και όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ σε μια εποχή που ανθούσε η αγορά ακινήτων εμφανίζεται υποτίμηση της αξίας του ακινήτου άνω του 50%.
 «Που όμως έχουμε ξαναδεί την off shore Τορκάσο...
, αναρωτούνται τα στελέχη της Ν.Δ στην εξεταστική και απαντούν ότι στην προηγούμενη εξεταστική για το Βατοπέδι , στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2008, η μονή Βατοπεδίου είχε πουλήσει όροφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Κηφησίας στην εταιρία Τορκάσο ιδιοκτησίας του κ. Σαχπατζίδη
Η Μονή είχε πληρώσει τότε στην Τορκάσο και τον κ. Σαχπατζίδη με έξι επιταγές του ενός εκατομμυρίου και όπως έλεγε το πόρισμα της ΤτΕ από αυτές «κοινοποιείται» μόνο η πορεία των πέντε επιταγών καθώς τη μία ο κ. Σαχπατζίδης τη δραχμοποίησε και έκτοτε η τύχη των χρημάτων αγνοείται.
Τώρα η δεξιά πτέρυγα της Εξεταστικής θέτει ερωτηματικά για τις σχέσεις των off shore εταιριών με τον Άκη Tσοχατζόπουλο και ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της Τορκάσο στην Κύπρο.

Και σύσκεψη στο Μαξίμου
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την αντίδραση της κυβέρνησης στα δημοσιεύματα που αφορούν στον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ακη Τσοχατζόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παραμονή του έστω και ως απλού μέλους του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά επισφαλής, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έχει λάβει την απόφασή του με μόνο γνώμονα το ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται τρεις μόλις ημέρες πριν περάσουν τα νέα φορολογικά μέτρα να προχωρεί στη μεταβίβαση της οικίας με στόχο να γλιτώσει την αυξημένη φορολόγηση των off shore
Έθνος 

citypress-gr

Σχόλια