Όλη η φασαρία γίνεται για μείωση κατά 4,2 % του ελλείμματος επί του ΑΕΠ το 2060..

Δείτε τους πίνακες της αναλογιστικής μελέτης που υποβλήθηκε για την υποστήριξη του νέου ασφαλιστικού.
Δείτε τι λέει η αναλογιστική μελέτη, αν δεν αλλάζαμε τίποτα και συνεχίζαμε με το παρόν ασφαλιστικό, το 2060 το έλλειμμα θα ήταν 10,7 % του ΑΕΠ.
Με το νέο ασφαλιστικό το 2060 θα είχαμε 6,5 % του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 % "κέρδος" (0,82 % ανα δεκαετία) επί του ΑΕΠ !!!
Δηλαδή 2,5 δις ευρώ ανα δεκαετία, ήτοι 250 εκατ. ευρώ το χρόνο !!!
Όλη η φασαρία, η αναταραχή και το άδικο σύστημα θα επιφέρει μείωση 250 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Άραγε δεν μπορούν να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα με άλλες μεθόδους, τεχνικές και περικοπές του αδηφάγου κράτους;;


Βάλανε έναν φορέα όπως το ILO τον οποίο πληρώσαμε κιόλας, να βγάλει αυτά τα κατάπτυστα κείμενα-μελέτες της πλάκα και τελικά να γνωμοδοτήσει για τις ομαδικές απολύσεις και τις απεργίες…

Σχόλια

  1. Το κακο ειναι οτι δεν ξερεις οικονομικά και απλα μαθηματικα, καθως μπερδευεις απολυτα νουμερα με ποσοστα επι του ΑΕΠ. Ασχολησου λοιπον με τιποτα αλλο και ασε τους γνωστες να ασχοληθουν με τα οικονομικα και τα ασφαλιστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαθηματικά σίγουρα ξέρω.
    Δεν μας λές φίλε ανώνυμε την γνώμη σου, μήπως μάθουμε και οικονομικά;
    Εγω όπως βλέπεις χρησιμοποιώ στοιχεία και μάλιστα επίσημα. Δεν λέω απλώς την γνώμη μου.
    Την στηρίζω σε στοιχεία.
    Γιατί καλή η αμπελοφιλοσοφία, αλλά καλύτερη η παρουσίαση και η έκθεση απόψεων.
    Έχεις κάτι συγκεκριμένο να μας πεις;
    ΠΕΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου ξερεις μαθηματικα μπορεις να μας πεις ποιο θα ειναι το ΑΕΠ το 2060 σε απολυτες τιμες ? Ξερεις επισης να μας πεις τι ειναι αναλογιστικη μελετη ? Θες και κατι συγκεκριμενο ... 1.Να μην τρωνε οι πολιτικοι την περιουσια των ταμειων παιζοντας τα λεφτα του κοσμακη στο χρηματιστηριο και σε δομημενα ομολογα 2.Να επιστραφουν στους ασφαλιστικους φορείς τα χρωστουμενα και τα κλεμενα και να λογοδοτησουν οι υπαιτιοι. 3.Να παταχθει η εισφοροδιαφυγη με ποινικοποιησης της. 4. Να σταματησει η ανασφαλιστη εργασια ΕΙΔΙΚΑ με τους αλλοδαπους που μας φορτωσαν από το 90 και μετα. Αν θελεις μπορω να σου γραψω αρκετα ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτά που λές συμφωνώ (τις προτάσεις).
    Όμως αυτές δυστυχώς δεν υπάρχουν στο ασφαλιστικό.
    Τώρα για να μαθαίνεις η πρόβλεψη για το AEΠ(GDP) και σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη (παράρτημα Α, Βασικες μακροοικονομικές προϋπθέσεις) θα είναι 455 και 475 δις ευρώ, χωρίς και με την ασφαλιστική μεταρύθμιση αντίστοιχα.
    Τώρα εσυ που ξέρεις μαηθηματικά πες μας πόσο είναι το όφελος και αν μπορεί να εξοικονομηθεί από αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως δεν μπορεις να καταλαβεις. Στα οικονομικα τα μαθηματικα και ειδικα η στατιστικη αναλυση παραγοντων αποτελεί εργαλειο και οι οικονομικοι δείκτες δεν διεπονται παντα από μαθηματικές σχεσεις. Για παραδειγμα σου φερνω το 0+0 = 14 του Μητσοτακη που πραγματι μπορει μαθηματικα να ήταν λαθος αλλά οικονομικα σωστο. Τωρα αμα θες να σου κανω ιδιαιτερα μαθηματα για οικονομικα μπορούμε να το κανονισουμε, θα σου κανω και καλη τιμη, ενεκα οικονομικης κρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολυ για την πρόταση-προσφορά.
    Αλλά νομίζω ότι υπεκφεύγεις.

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΠΑΓΛΑΜΙΔΗ ΑΙΝΣΤΑΙΝ!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΠΑΟ ΕΔΩ ΠΡΑΣΙΝΕ ΞΕΡΟΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.