Νεοφιλελεύθερος Socialistikos Πατριωτισμός

- Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν η στήριξη των συγκεκριμένων οικονομικών μέτρων, της συγκεκριμένης sosialistikis κυβέρνησης, είναι εθνικό καθήκον για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δεν είναι πραγματικά συγκινητικό όταν τα λόγια και οι σκέψεις του αυθόρμητου και ανυστερόβουλου φιλελληνισμού, συμβαδίζουν χέρι χέρι με την επιχειρηματολογία του πηγαίου και ειλικρινούς πατριωτισμού που εκφράζει το κόμμα του κ. Βορίδη; Αυτό ήταν βέβαια κάτι το αναμενόμενο καθώς το κόμμα του κ. Βορίδη έχει κατορθώσει να αποκτήσει τις δάφνες της εθνικής υπευθυνότητας όταν παρακαλούσε τον κ. Σαμαρά να προκαλέσει εθνικές εκλογές τον Μάρτιο χάριν της προεδρικής εκλογής.
- 10 Τούρκους υπουργούς και 320 επιχειρηματίες έφερε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπογραφούν μνημόνια και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών. Σε όσους κακόβουλους σπεύσουν να υπενθυμίσουν ότι επί εποχής του δαχτυλοδειχτούμενου ως “τουρίστα της Ραφήνας” μια και μόνο οικονομική συμφωνία, αυτή της εξαγοράς της Finansbank απο την ΕΤΕ, άξιζε κάποιες χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες φορές περισσότερο από όλες τις οικονομικές συμφωνίες που υπεγράφησαν τώρα (αν υπογράφτηκε κάποια) ένα έχω να πω: Οι τωρινές αυπαρκτές-ανύπαρκτες οικονομικές συμφωνίες υπεγράφησαν από έλληνες με . . . σηκωμένα τα μανίκια.
Ως εκ τούτου δε θα χρεισατεί να αναφέρω τι έλεγε τότε το PASOK ως κόμμα και ειδικότερα η τότε υπεύθυνη για τα ζητήματα αυτά, Βάσω Παπανδρέου.
- Δε θα πρέπει όμως να παραγνωριστεί η τεράστια επιτυχία του κ. Χρυσοχοϊδη να υπογράψει νέα συμφωνία περί του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης. Ενώ οι προηγούμενες συμφωνίες (υπό ποιανού ευθύνη δεν εφαρμόστηκαν άραγε;) δεν έκαναν λόγω για αριθμούς λαθρομεταναστών παρά μόνο για την υποχρέωση της Άγκυρας να τους κάνει δεκτούς πίσω, τώρα, χάρη στις εργώδεις προσπάθειες του καταπληκτικού υπουργού μας, μπήκαν σαφείς και μετρήσιμοι στόχοι. Με το να λαμβάνει η Άγκυρα πίσω τον ιλιγγιώδη αριθμό των . . . 1000 (χιλίων) λαθρομεταναστών πίσω, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορά μας, λύθηκε με σαφή, οριστικό και αμετάκλητο τρόπο.

Εν τω μεταξύ . . .
- Αύξηση κατά σχεδόν 1% του ποσοστού της ανεργίας μέσα σε ένα μόλις μήνα σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2010. Έτσι η ανεργία σκαρφάλωσε αισίως στο ποσοστό του 12,1%. Ένα ποσοστό πρωτοφανές για τα τελευταία χρόνια.
Ναι άνεργε νέε, θα λιώσεις πολλά παπούτσια για να μπορέσεις να απολαύσεις το προνόμιο μιας καλοπληρωμένης θέσης πλήρους απασχόλησης των 500 ευρώ που προορίζει για σένα η sosialistiki κυβέρνησή σου (γιατί όχι και 400, 300 ή και 200 ευρώ λίαν συντόμως; Για μερική απασχόληση δεν το συζητάμε . . . εκεί θα δουλεύεις οικειοθελώς λαμβάνοντας ως αμοιβή . . . μούσμουλα ή στραγάλια). Μια θέση “εργασίας” που σύμφωνα με τον υπουργό που παρατηρεί συγκινημένος τα βαγόνια της ανεργίας να περνούν (κάνοντάς το όμως με τόσο απαράμιλλο και ατσαλάκωτο στυλ) παρουσιάζει ήδη 25% πιθανότητα να είναι και ανασφάλιστη.  Και μιλάμε για έναν υπουργό ταγμένο στο όραμα να ολοκληρώσει τον sosialistiko Παράδεισο που σου ετοιμάζει, βάζοντάς σε να εργάζεσαι αδιαλείπτως για τουλάχιστον 40 χρόνια (και προσεχώς 50) για να μπορέσεις να πάρεις μια σύνταξη σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τα όσα ισχύουν σήμερα.
Ναι άνεργε νέε, θα λιώσεις σίγουρα πάρα πολλά παπούτσια προκειμένου να βρεις δουλειά σε αυτόν τον sosialistiko Παράδεισο.
Μην στενοχωριέσαι όμως και μη χολοσκάς. Ουδέν κακό αμιγές καλού.
Να είσαι σίγουρος ότι ο νεοφιλελεύθερος sosialistis πρωθυπουργός σου θα μπει μπροστάρης και με την εμπνευσμένη και στιβαρή ηγεσία του θα μετατρέψει την κρίση της αγοράς εργασίας σε . . . ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής υποδηματοποιίας.
- Ήδη συμπληρώθηκαν 7 μήνες sosialistikis διακυβέρνησης και ακόμα αναρωτιούνται ορισμένοι αν ο George Papandreou, ο Έλληνας, μας έστειλε στο ΔΝΤ με σχέδιο ή επειδή δεν κατάλαβε καλά τι γινόταν. Θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω ότι για έναν Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης (ή και εξ Ανατολικής Μινεσότος), το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Mavro Kounavi

Σχόλια