Ο Καραμανλής θα μιλήσει σύντομα...


Αξιόπιστες πηγές που βρίσκονται κοντά στον Κώστα Καραμανλή μεταφέρουν την ικανοποίηση του πρώην πρωθυπουργού για όσα δήλωσε σήμερα οι Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία:
Ερώτηση. Ο Κ. Καραμανλής επιμένει, προς το παρόν, στη σιωπή του. Δεν έπρεπε να δώσει εξηγήσεις;
Σαμαράς: Εκείνος που χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις είναι αυτός που κραύγαζε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν»… Ο Καραμανλής ζήτησε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα, που αν λαμβάνονταν τότε θα ήταν επαρκή. Οι επικριτές του παίρνουν σήμερα μέτρα πολύ χειρότερα και....

δεν αποκλείεται να πάρουν ακόμα χειρότερα. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, άλλοι χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η φράση αυτή του Προέδρου της ΝΔ θα αποτελέσει και το ένα από τα δυο βασικά σημεία στα οποία θα αναπτυχθεί η απάντηση Καραμανλή: Ο ίδιος είχε ζητήσει εγκαίρως νέα μέτρα, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου εκβίασε εκλογές  για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κραυγάζοντας «λεφτά υπάρχουν» και τελικά οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ και πολύ χειρότερα μέτρα.
Το δεύτερο θέμα που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Καραμανλής στην επανεμφάνισή του θα είναι το γνωστό ζήτημα του διακανονισμού των ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος – για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει «αντάρτικο» η Βάσω Παπανδρέου.
Πότε θα μιλήσει ο κ. Καραμανλής; Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες λένε οι ίδιες πηγές.

 

Σχόλια