Φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι


«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριε Σαμαρά και εσείς αυτό το γνωρίζετε», καταλήγει η χθεσινή δήλωση του κ. Ρουσόπουλου εις απάντηση των δηλώσεων του αρχηγού της ΝΔ  για τον ίδιο και τον στενό φίλο του κ. Βουλγαράκη.
Φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Ρουσόπουλε.  Αυτό έλειπε.
Εμείς δεν γίναμε ποτέ σύμβουλοι αρχηγών κομμάτων και πρωθυπουργών εκ της δημοσιογραφικής εργασίας μας και μόνο – και ούτε και θα γίνουμε ποτέ.
Ως εκ τούτου δεν βάλαμε ποτέ εκείνον τον κακομοίρη τον Καραμανλή στην γυάλα για να κυβερνήσουμε μόνοι μας την Ελλάδα.
Ούτε ποτέ επιτρέψαμε στην σύζυγό μας να εξασφαλίσει πλουσιοπάροχα αμειβόμενη εργασία την ώρα που ο αρχηγός της κυβέρνησής μας βαλλόταν πανταχόθεν.
Να φανταστείτε ούτε καν σύζυγο έχουμε .
Είμαστε ελεύθεροι και ωραίοι – αν και ορισμένοι συζητούν το δεύτερο.
Κατά τα άλλα, δεν είναι προσωπικό θέμα του καθενός η συμπεριφορά του, ως μέλος μιας κυβέρνησης και μάλιστα επίλεκτο. Έχει αντίκτυπο σε όλη την παράταξη.
Εάν είχατε μια ιδιωτική διαφορά με κάποιους κανείς δεν θα σας έψεγε για τίποτα.
Όμως για εσάς, για τους άλλους δύο κυρίους και για μερικούς ακόμα έχει κουραστεί να απολογείται  κάθε νεοδημοκράτης, στη Βουλή, στον κύκλο του, στα καφενεία, στη δουλειά του.
Έτσι, αν δεν έχετε αντίρρηση η απόφαση της παράταξης να προχωρήσει χωρίς εσάς ήταν γνωστή από καιρό. Τώρα έγινε τελεσίδικη.
Η δικαστική δικαίωση σας, η οποία είναι σχεδόν βέβαιη, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική δικαίωση.
Θεωρείτε όμως ότι θα έλθει κάποια στιγμή που θα δικαιωθείτε πολιτικά;
Που θα δικαιωθούν οι επικοινωνιακές και άλλες εισηγήσεις σας προς τον πρώην πρωθυπουργό;
Η εξουσία έχει πολλές όψεις κύριε Ρουσόπουλε.
Η χρήση της είναι αυτή που διαφοροποιεί τους ανθρώπους. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό είναι βέβαιο.
Αλλά η νοοτροπία σας στην άσκηση της εξουσίας ήταν που οδήγησε τη ΝΔ στο χειρότερο ιστορικά εκλογικό αποτέλεσμα και το ΠΑΣΟΚ να τραβά ξανά προς τη δόξα, ως σωτήρας του τόπου. Ως στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού είσαστε υπεύθυνος ακόμη και για τις παραλείψεις της κυβέρνησης.
Η αλαζονεία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Όταν οι κομματικές σκοπιμότητες σας έκαναν πρώτο βιολί, δεν διαμαρτυρηθήκατε βέβαια.  Ούτε η απαξίωση του κόμματος που σας εμπιστεύθηκε ένα τόσο κρίσιμο ρόλο βοηθά την υστεροφημία σας, ή την όποια δημόσια ενασχόλησή σας στο μέλλον.
Η εξουσία δεν είναι αιώνια, αλλά το μεθύσι της καμιά φορά είναι.
Ο προσεκτικός αναγνώστης θα το κατάλαβε από τις δηλώσεις σας
Αδέξιος Δεξιός

Σχόλια