Πάλι πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρά τις “Κασσάνδρες”



Μόλις λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών και για ακόμα μία χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διατηρώντας τις εκλογικές της δυνάμεις, παρέμεινε πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά στα  Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η γαλάζια φοιτητική παράταξη παραμένει σταθερή στα ποσοστά της παρά την σημαντική πτώση της συμμετοχής που διαφένεται.

Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσχερείς κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι φετινές εκλογές, καθώς και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρά τις “Κασσάνδρες” που μιλούσαν για συντριβή, έρχεται πρώτη σε μια στιγμή κατά την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταποντίζεται σε όλους σχεδόν τους συνδικαλιστικούς χώρους.

Αντίθετα, χάρη στις προσπάθειες και των κόπο των χιλιάδων ΔΑΠιτών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διατηρεί το σημαντικότατο προβάδισμα της έναντι της ΠΑΣΠ, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ρίχνει μεγάλη διαφορά στη Νέα Δημοκρατία.


Σχόλια