Μας αντιμετώπισαν σαν χώρα εκτός Ευρωζώνης......

Αυτά που δεν γράφουν οι Εφημερίδες.....

Κατά την άποψη μας και σύμφωνα με το άρθρο Τι συνέβη χθες με διαφορά λίγων ωρών !!!!  ο πιο σημαντικός όρος του μηχανισμού της Ευρωζώνης είναι αυτός που αναφέρει:  " Purpose Vehicle that is guaranteed on a pro rata basis by participating Member States in a coordinated manner and that will expire after three years, respecting their national constitutional requirements, up to a volume of € 440 billion. The IMF will participate in financing arrangements and is expected to provide at least half as much as the EU contribution through its usual facilities in line with the recent European programmes."

Επίσης ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι ότι, ο δανεισμός των 60 δις ευρώ, για επείγουσες περιπτώσεις όπως της Ελλάδας, θα γίνεται (όπως για τις εκτός ευρώ χώρες) με τους όρους του ΔΝΤ.

"A volume of up to € 60 billion is foreseen and activation is subject to strong conditionality, in the context of a joint EU/IMF support, and will be on terms and conditions similar to the IMF. The mechanism will operate without prejudice to the existing facility providing medium term financial assistance for non euro area Member States' balance of payments" 

(Eυρωπαϊκός μηχανισμός)

Είδατε την σαφή διαφορά;  Στις χώρες τις Ευρωζώνης έχει μπει ο όρος της προστασίας των συνταγματικών απαιτήσεων, αναφέρεται η συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά δεν αναφέρεται ότι ο δανεισμός θα γίνεται με όρους του ΔΝΤ !! Αντίθετα για τις έκτακτες περιπτώσεις (όπως για εκτός ευρωζώνης χώρες) είναι σαφές ότι ο δανεισμός θα γίνεται με όρους του ΔΝΤ !!!

Όπως συνέβη με την Ελλάδα δανειστήκαμε τα περισσότερα χρήματα απ την Ε.Ε με συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά με όρους ΔΝΤ !!!!  Μας αντιμετώπισαν τελικά σαν χώρα εκτός ΕΥΡΩ, εκτός και αν είμαστε ...

Για να δούμε τι έγραψαν οι εφημερίδες σχετικά με τα πιο πάνω:


 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μηχανισμός για όλη την ευρωζώνη με συμμετοχή και ΔΝΤ"

Η εφημερίδα δεν αναφέρει στο άρθρο λεπτομέρειες για τους όρους του μηχανισμού

Στο τέλος του άρθρου αναφέρει "Διαβάστε στη στήλη δεξιά τα συμπεράσματα του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε".  Άν πάτε σε αυτό τον δεσμό θα δείτε ότι στην 2η σελίδα και στην 3η παράγραφο, αμαφέρεται αυτολεξί ο παραπάνω όρος ... "respecting their national constitutional requirements"

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΔΝΤ: 720 δισ. € για τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης"

Το σχέδιο για τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, που εγκρίθηκε από τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομίας σήμερα τα ξημερώματα ενδέχεται να φθάσει έως τα 720 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή του ΔΝΤ όπως τόνισε η ισπανική προεδρία της Ένωσης.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει 60 δισ. ευρώ σε δάνεια που θα παράσχει η Κομισιόν και 440 δισ. σε δάνεια, ή εγγυήσεις, που θα προσφέρουν οι χώρες της Ευρωζώνης, δηλ. θα ανέρχεται συνολικά στα 500 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, στα ποσά αυτά «θα μπορεί να προστεθεί και η συμμετοχή του ΔΝΤ», η οποία ενδέχεται να φθάσει «στο μισό της συμμετοχής των κρατών μελών της Ευρωζώνης», ήτοι στα 220 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η προεδρεύουσα κα Σαλγάδο.

Για τον επιμαχο όρο, και τους όρους του ΔΝΤ μόνο για τις εκτός Ευρώ χώρες, ούτε κουβέντα... 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μηχανισμός στήριξης της Ευρωζώνης
 Μία απ τα ίδια...

 ΤΑ ΝΕΑ

Επίσης τίποτα....

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Σχόλια