«Έχουμε και πάλι λεφτά! Γειά μας!»

Ποιος θα πληρώσει τις μπύρες;

«Οι φαλιρισμένοι Έλληνες πληρώνουν τις μπύρες», είναι ο τίτλος άρθρου στους Financial Times της Γερμανίας που αναφέρεται σε νέα διαφήμιση γνωστής γερμανικής μπύρας. «Επειδή η Γερμανία πρέπει να τους ενισχύσει με εγγυήσεις εκατομμυρίων, οι Έλληνες έγιναν οι εχθροί των γερμανικών ταμπλόιντ. Σε ένα νέο διαφημιστικό σποτ κερνάνε τώρα αυτοί τις μπύρες και συμφιλιώνονται με τους Βαυαρούς».
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι η ζυθοποιία Paulaner (Παουλάνερ) δεν θα μπορούσε να βρει στην παρούσα φάση λιγότερο δημοφιλείς πρωταγωνιστές από τους Έλληνες. «Από τη στιγμή που άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας η Bild τα έχει βάλει με τους φαλιρισμένους Έλληνες, όπως τους αποκαλεί. Στο τηλεοπτικό σποτ που άρχισε να προβάλλεται από την Πέμπτη, οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την εικόνα τους: Στη διαφήμιση ένας Βαυαρός θέλει να κεράσει τους τρεις Έλληνες φίλους του. Ο πρώτος του λέει, «έχετε πληρώσει ήδη αρκετά», ο δεύτερος «αναλαμβάνουμε εμείς οι Έλληνες» και ο τρίτος βγάζει ήδη το πορτοφόλι του για να πληρώσει. 
Η τελευταία ατάκα ανήκει στον Βαυαρό: «Έχουμε και πάλι λεφτά! Γειά μας!»

Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Κώστας, Καλησπέρα,
    καλά το τι γίνετε τελευταίο καιρό στην γερμανική τηλεόραση εναντίον μας, είναι αδιανόητο! Από εκπομπές μέχρι αυτοτελείς σειρές κτλ κτλ. Καινούρια σειρά στυλ Ιντιάνα Τζοούνς γράφει την ιστορία από την αρχή, με κάτι ατάκες που πετάει κάπου κάπου, καθαρά είς βάρος της Ελλάδας. Σε κάποιες λεγόμενες "χιουμοριστικές" εκπομπές μας κάνουν ρεζίλι με την παραμικρή ευκαιρία... Στoν λεγόμενο "μεγάλο αδελφό" μας είχανε ζαλίσει τα αυτια με την FAKE"μακεδόνισα" που ήτανε στην εκπομπή μέχρι και την τελευταία εβδομάδα! Όλοι εκεί μέσα είχανε όνομα ενώ την συγκεκριμένη την αποκαλούσαν πάντα "μακεδόνισα" στο φούλ προπαγάνδα δλδ και το όνομα της ποιο άλλο; ε δεν χρειάζετε και πολύ σκέψη!!! Αλεξάνδρα! Κατά τα άλα φτιάχνουμε την εικόνα μας στο εξωτερικό κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μας :(! Τι να πεί κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.