ΠΑΛΙΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ και όχι μόνο.....

Κοιτάξτε τι δηλώνει (15/5/2010) ο ξένος τύπος και τι ο Ελληνικός, για το θέμα των σχεδιων πτήσεων (Flight Plan) .
"He stressed that his government will examine Papandreou's call that Ankara will first notify Greek authorities on the flight pattern of Turkish Air Force in the future, so that Greek fighter jets will not implicate in mock dogfights with Turkish pilots. "We are not at war. If we remove weapons from the aircrafts, we will make a step towards peace," Erdogan stressed, noting that Turkey has already reduced defence expenses in recent years" ( Global Times )
O όρος Fight pattern, σημαίνει το δρομολόγιο του αεροσκάφους, γενικές πληροφορίες, και δεν είναι ταυτόσημο με αυτό που επιζητούμε το σχέδιο πτήσης (Flight Plan)

Δείτε το τώρα τι αναφέρουν τα Ελληνικά μέσα 2 ημέρες πριν.
"Σημείωσε, δε, πως θα εξετάσει την πρόταση Παπανδρέου για την υποβολή σχεδίων πτήσεων. «Δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του Νατοϊκού σταθμού, που μεταφέρει εκατέρωθεν τις πληροφορίες για τις υπερπτήσεις μας. Δεν βλέπω, όμως, γιατί να μην αλληλοενημερωνόμαστε για τις πτήσεις μας, ταυτόχρονα με την ενημέρωση προς το ΝΑΤΟ», δήλωσε και πρόσθεσε πως θα εξετάσει το θέμα με τους αρμόδιους αξιωματούχους, όταν επιστρέψει στην Άγκυρα" (ΑΠΕ)
"Με τη δήλωση Ερντογάν ότι η Τουρκία προτίθεται να μελετήσει την πρόταση Παπανδρέου, να υποβάλλει στην Ελλάδα τα σχέδια πτήσεως των μαχητικών.Σε συνέχεια της πρότασης του για αφοπλισμό των αεροσκαφών που πετούν στο Αιγαίο, ο Ερντογάν -σε συνάντηση που είχε με διευθυντές ελληνικών εφημερίδων- είπε ότι η Άγκυρα μελετά το ενδεχόμενο να υποβάλλει και στην Ελλάδα τα σχέδια πτήσεων που στέλνει στο ΝΑΤΟ, όπως είχε ζητήσει την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός" (ΤΑ ΝΕΑ) 
"Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο κύριος Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το θέμα της ενημέρωσης της Αθήνας μέσω σχεδίων πτήσεων από την Άγκυρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του Νατοϊκού σταθμού, που μεταφέρει εκατέρωθεν τις πληροφορίες για τις υπερπτήσεις μας. Δεν βλέπω, όμως, γιατί να μην αλληλοενημερωνόμαστε για τις πτήσεις μας, ταυτόχρονα με την ενημέρωση προς το ΝΑΤΟ. "(MEGA) 

Διαβάστε τωρα τι γράφουν σήμερα 17/5/2010 οι εφημερίδες: 

Τη βούλησή της Αγκυρας για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης των θεμάτων της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου, επανέλαβε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα. «Παράλληλα», σημείωσε, «ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)»(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ) 

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», «Μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win – win». Καταλήγοντας ο κ.Ερντογάν επισήμανε ότι «ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν». (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους τον συνόδευαν, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win - win».
«Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο πού είχαμε μείνει», είπε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε: «θα δούμε εάν μπορεί να τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων».Αναφερόμενος στις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο, ο κ. Ερντογάν τόνισε «ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό,  και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)».(ΑΝΤ1 ON LINE NEWS)

Σχόλιο:
Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας:
  - Είδατε την έκφραση που χησιμοποίησε σήμερα ο Ερντογάν " διαδρομή που θα ακολουθήσουν". Αυτήν την έκφραση είχε χρησιμοποιήσει και προχθές όταν ήταν εδώ, όπως γράφω στην αρχή του άρθρου. "Οn the flight pattern of Turkish Air Force in the future". Κανείς όμως δεν το κατάλαβε (ή δεν ήθελε να καταλάβει)  σίγουρα πάντως δεν το έγραψε-ανέφερε.  Δεν είπε ο Ερντογάν ΠΟΤΕ την έκφραση Flight Plan (Σχέδιο πτήσης) και ούτε πρόκειται να την χρησιμοποιήσει (δυστυχώς για μας)
- Προσέξτε επίσης τι άλλο είπε ο Ερντογάν: «Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο πού είχαμε μείνει»
- Αυτό που μας "τσαμπουνάνε" τα ΜΜΕ και ο Ερντογάν, περί ενημέρωσης ΝΑΤΟ και Νατοιϊκού σταθμού, είναι μια "μπαρούφα".
 - Μιλάμε για μια παλιά μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ, έμπνευση του τότε πρέσβη Μίλερ βασισμένη στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ένα λοιπόν μέτρο προέβλεπε, την ύπαρξη κόκκινων τηλεφώνων μεταξύ των Νατοϊκών στρατηγείων Λάρισας, Εσκίσεχιρ και  την ανταλλαγή πληροφοριών για τις πτήσεις, μέσω ενός ημερησίου προγράμματος πτήσεων των Τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.
- Σύμφωνα με πληροφορίες η μεθόδευση αυτή ουδέποτε λειτούργησε σωστά και μάλιστα καταργήθηκε επί Ν.Δ, πριν μερικά χρόνια.
- Σε κάθε περίπτωση αυτό το ημερήσιο πρόγραμμα πτήσεων και η διαδρομή πτήσης, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτό που επιδιώκουμε και δεν υποκαθιστά το σχέδιο πτήσης που είναι παγκοσμίως τυποποιημένο με συγκεκριμένες πληροφορίες.
- Το πιο σοβαρό όμως είναι το "να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν".. 'Αντε αυτοί να μας ενημερώνουν. Εμείς γιατί θα πρέπει να τους ενημερώνουμε, για πτήσεις μέσα στην χώρα μας και στον εναέριο χώρο μας;;;
- Τι θέλει λοιπόν να κάνει ο πρωθυπουργός, επαναφορά του παλιού αυτού μέτρου, και στην συνέχεια να το παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία (Win Win) !!!

ΠΑΛΙΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ και όχι μόνο.....

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.