Ο Μέγας στοχαστής και μέγας θεραπευτής....

Απόσπασμα από την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή:

"Θέλω να τονίσω, όμως, ότι η οικονομία είναι το σύμπτωμα του προβλήματος, διότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν η λειτουργία του ίδιου του κράτους, του ίδιου του πολιτικού συστήματος, δηλαδή σημαντικές ασθένειες, τις οποίες εμείς θεραπεύουμε με ριζικές αλλαγές.Όπως είπα, είναι γνωστή η κατάσταση και υπάρχουν πολλά να κάνουμε, σε πολύ σφιχτά χρονικά όρια.
Με το μηχανισμό στήριξης, μας δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο να ανασάνουμε, να πάρουμε δυνάμεις όλοι μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Αλλαγές, που τόσο πολύ ζητάει και διψάει γι’ αυτές η ελληνική κοινωνία. Η Περιφέρεια, ο πολίτης διψούν να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές και γίνονται, και θα συνεχίσουμε με θάρρος να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για το καλό του τόπου.
Όπως είπα, όμως, ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, το αντίθετο θα έλεγα. Τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, πρέπει να κάνουμε ιστορικές αλλαγές στο κράτος, στην οικονομία, στο μοντέλο ανάπτυξης, στην ευνομία, στο κοινωνικό κράτος, έτσι ώστε να έχουμε γίνει δυνατοί
Δυνατοί, απέναντι στους άγριους ανέμους μιας παγκόσμιας πια αγοράς και οικονομίας, προκειμένου η ελληνική οικονομία να είναι όλο και πιο αυτάρκης από τη μια, αλλά και εξωστρεφής από την άλλη, να είναι και ανταγωνιστική, να έχει βαθιές και γερές ρίζες στα δικά μας, ελληνικά συγκριτικά και περιφερειακά πλεονεκτήματα. Και βέβαια, να φύγουμε το γρηγορότερο από την επιτήρηση, έχοντας βάλει την Ελλάδα σε αυτές τις γερές βάσεις της σιγουριάς, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης."
Δείτε και το σχετικό VIDEO


Σχόλιο:
Τι είπε πάλι ο "ποιητής"...
Οι αλλαγές είναι βαθιές, είπε ο πρωθυπουργός....
Θα θεραπεύσουμε τις σημαντικές ασθένειες με ριζικές αλλαγές !!!
Είναι τόσο βαθιές οι αλλαγές που μοιάζουν με μαχαίρι που έχει φτάσει στο κόκκαλο.
Μα είναι δυνατόν να λέμε ότι ο κόσμος διψάει για αυτές τις αλλαγές;
Μαζόχες είναι οι Έλληνες και θέλουν να αυτοτιμωρούνται;
Πως την "'έχουν" δει στο ΠΑΣΟΚ, για πόσο αφελείς μας περνάνε;
Ποιος σοβαρός, σώφρον και λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να επιζητεί αυτές τις αλλαγές;
Αμ το άλλο μέσα στους επόμενους μήνες,  χρόνια, ΘΑ κάνουμε ιστορικές αλλαγές στο κράτος, στην οικονομία, την ανάπτυξη, για να γίνουμε δυνατοί !!!
Δυνατοί, απέναντι στους άγριους ανέμους μιας παγκόσμιας πια αγοράς και οικονομίας, που θα είναι αυτάρκης και ανταγωνιστική.
Τώρα πως θα γίνουν όλα αυτά όταν είσαι υπό καθεστώς σκληρού δανεισμού και έχεις εξαθλιώσει τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και την ανάπτυξη, είναι ένα θέμα..
Αυτό είναι που θα γράψει η Ιστορία κ. Πρωθυπουργέ και ΟΧΙ τις αλλαγές που επαγγέλεστε.
Γιώργος ο μέγας Στοχαστής και μέγας Θεραπευτής !!!

Σχόλια