ΔΝΤ: τα μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση !!!

Δεν ζητήσαμε εμείς τα μέτρα, λέει ο Νο. 2 του ΔΝΤ! - Η μέγιστη πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ;
Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Ο Τζών Λίπσκι, Νο 2 του ΔΝΤ (πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση του Bloomberg: Δεν επιβάλαμε εμείς τα μέτρα στην Ελλάδα! Δείτε στο video (περίπου μετά το 0:10):



Δημοσιογράφος: Are the terms that the EU and the IMF impose on Greece too stringent? Does Greece even have a chance?
Lipsky: First of all the wording you used, is not accurate. This is a Greek program. Αll you have to do is read the speech that the Prime Minister made to the Greek Parliament and you will understand that they realize that they face the situation in which they had to take action. They were willing to take strong, resolute, frontloaded, very visible and credible action and that’s what the Parliament is voting now.
Αρνείται δηλαδή κατηγορηματικά ο Νο. 2 του ΔΝΤ ότι τα μέτρα επεβλήθησαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και μας πληροφορεί ότι είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα, που θα το δούμε, λέει, ότι είναι ελληνικό, αν διαβάσουμε το λόγο του πρωθυπουργού στη Βουλή! Ήταν, λέει, ΠΡΟΘΥΜΟΙ να πάρουν, δυνατά, αποφασιστικά, εμπροσθοβαρή, πολύ σαφή και αξιόπιστα μέτρα!
Είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του Νο. 2 του ΔΝΤ; Έχει άραγε άλλη σκοπιμότητα; Να προσπαθεί το ΔΝΤ να αποστασιοποιηθεί πολιτικά από τα μέτρα; Αλλά γιατί; Τι ζόρι τραβάνε; Τεχνοκράτες είναι, οι κακοί της πιάτσας, με τ’ όνομα. Η Μέρκελ τους επέβαλε ακριβώς για αυτό: για να υπάρχουν ως “κακοί” στην εξίσωση της Ελλάδας.
Είναι λοιπόν προφανές ότι ο τύπος μας λέει την αλήθεια.
Αυτό όμως θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη τεράστια πολιτική απάτη.
Εάν ισχύει η μαρτυρία του Lipsky, Ο ΓΑΠ επιβάλει με δική του επιλογή, μια εξοντωτική και ίσως από μόνη της θανατηφόρα οικονομική θεραπεία στην Ελλάδα, χωρίς όμως να θέλει να χρεωθεί αυτός το πολιτικό κόστος.
Γιατί το κάνει αυτό; Είναι τρελός, σαδιστής ή είναι μια ακόμη ιδεοληψία του;
Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει κάτι άλλο: Το κλειδί στα όσα λέει ο Lipsky είναι η λέξη frontloaded (εμπροσθοβαρής). Η ελληνική κυβέρνηση θέλει δηλαδή μέτρα που θα αποδώσουν σήμερα, και όχι αύριο.
Αυτή η λέξη είναι αποκαλυπτικότατη των πολιτικών προθέσεων Παπανδρέου: Ελπίζει, φαίνεται, ότι θα μπορέσει να μειώσει αμέσως το έλλειμμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τα όσα λέει ο ίδιος ο Lipsky στη συνέχεια, περίπου στο 1:00 του βίντεο, όπου εξηγεί πόσες ποσοστιαίες μονάδες μείωσης του ελλείμματος εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα: 5% του ΑΕΠ στις δαπάνες, 4% στα έσοδα και 2% με διαρθρωτικά μέτρα. Σύνολο: 11% του ΑΕΠ! Πάμε για άμεσο μηδενισμό του ελλείμματος, αν όχι για πλεόνασμα!
Αναρωτηθείτε τώρα γιατί ποτέ δεν μας είπαν στο εσωτερικό της χώρας, πόση είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα! Και αυτό, όταν πάντοτε γινόταν ενημέρωση, στα παλαιότερα μέτρα, για την επίπτωσή τους. Και καμάρωνε ο Παπακωνσταντίνου για το πόσο θα μειώσει το έλλειμμα!
Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.
Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!
Αυτό εξηγεί και την πρεμούρα του να μας προετοιμάσει για “περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας” σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του.
Αυτό εξηγεί και την εν γνώσει τους διευκόλυνση των κερδοσκόπων που περιγράψαμε εδώ.
Την ήθελαν την αδυναμία δανεισμού, το ήθελαν το ΔΝΤ!
Εάν ευσταθούν οι σκέψεις αυτές, αυτό θα σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο ΓΑΠ σπέρνει τη γενική δυστυχία στη χώρα και παίζει με τη φωτιά της πραγματικής χρεωκοπίας, μόνο και μόνο για να επωφεληθεί αυτός πολιτικά!
Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ευσταθούν;
Για να το διαπιστώσουμε, ας μας απαντήσει ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός:
- Ποια θα είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα της χώρας, ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;
- Ήταν αναγκαία τα μέτρα για την τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας;
- Γιατί στην αρχή μας έλεγαν ότι το ΔΝΤ δεν χρειάζεται άλλα μέτρα και τώρα ξαφνικά μας τα γύρισαν;
- Και, τέλος, τολμάει να διαψεύσει τη διαβεβαίωση του κ. Lipsky ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση;
Αποδεικνύεται λοιπόν τουλάχιστον σοφή η απόφαση του Αντώνη να μην ταυτιστεί πολιτικά με την απίστευτή αυτή κυβέρνηση στην υπερψήφιση των μέτρων.
Κατά τα λοιπά, σύντροφοι, ο Θεός βοηθός!
Επώνυμος

antinews

Σχόλια