Ρεπούσιο ιστορικό ρετουσάρισμα

Μέσα στις 21 συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο πρωθυπουργοί, Ερντογάν – Παπανδρέου, είναι και αυτή που απαιτεί το «ρετουσάρισμα» της ιστορίας μας που διδάσκεται στα σχολεία μας. Ήδη η υπουργός Παιδείας (χωρίς το Εθνικής), κυρία Διαμαντοπούλου, έχει κάνει τη σχετική προεργασία, έχοντας μάλιστα καλή σύμβουλο, την ειδική γραμματέα, κυρία Δραγώνα, που ξέρει από τέτοια, κολλητή φίλη της κυρίας Ρεπούση, που διέπραξε την πρώτη χειρουργική επέμβαση, αποκαλώντας «συνωστισμό» τη σφαγή του Ελληνισμού στη Σμύρνη.
Και όλα αυτά τη στιγμή που στη γείτονα χώρα στο βιβλίο της ιστορίας τους που διδάσκεται στις μεγαλύτερες τάξεις γράφουν:
-               Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-               Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη».
-               Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-               Σελίδα 100: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια το 1930. Έτσι, η Χίος η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
Για την κυβέρνηση αποτελεί τελειωμένο το θέμα η διαγραφή των ιστορικών γεγονότων για να μη χαλάσει η μονόπλευρη ελληνοτουρκική φιλία. Όμως αυτή η κυβέρνηση ξεχνά ότι οι πολίτες ξέρουν να ανταμείβουν κατάλληλα όσους διαστρεβλώνουν την ιστορία.
Κυβερνώντες θυμηθείτε νωπό είναι ακόμα το μήνυμα που έστειλαν στους υποστηρικτές της κυρίας Ρεπούση σχετικά με τον «συνωστισμό» της.
Δρομολογητής

Αιτωλία

Σχόλια