Γιατί το ΔΝΤ λέει ΟΧΙ στην αναδιοργάνωση του χρέους..

Ερωτηθείς χθες, γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επιλέξει αναδιοργάνωση του χρέους, ο Νο 2 του ΔΝΤ Lipsky, ανέφερε ότι αυτό θα μπορούσε δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, κάνοντας τα πράγματα πολύ χειρότερα.


Η αναδιοργάνωση του χρέους δεν θα βοηθούσε την ικανότητα της Ελλάδας να αναπτυχθεί. Ο τύπος των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν αυτό, να μειώσουν το κόστος, να κάνουν την αγορά εργασίας πιο ευέλικτη και να βελτιώσουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα.
• Ο ιστός των οικονομικών και πολιτικών ενδοδιασυνδέσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Ελληνικά ομόλογα, είναι στα χέρια μεγάλου αριθμού επενδυτών και δημόσιων φορέων, περιπλέκει σοβαρά τις εναλλακτικές λύσεις στο πρόγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση. Οποιοδήποτε αντιληπτό βραχυπρόθεσμο θετικό αποτέλεσμα της  αναδιοργάνωσης του χρέους, πρέπει να "ζυγιστεί" έναντι των αλυσιδωτών αντιδράσεων.
Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις στην Ελλάδα, χρειάζονται για να μειώσουν το τεράστιο πρωτογενές της έλλειμμα (η δυσκολία πληρωμής των τόκων). Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας και όχι το ύψος του χρέους.

Όμως, η συνετή διαχείριση του χρέους αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και η ενημέρωση των "εργαλείων" της. για να εξασφαλίσει ότι το ρίσκο διαχειρίζεται επαρκώς.
IMF
Σχόλιο:
Σαν να ακούω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τον Παπακωνσταντίνου.
Ίδια γλώσσα, ίδια "ρηχά" επιχειρήματα και έλλειψη τεκμηρίωσης.
Τα μέτρα και το σχέδιο της κυβέρνησης έχουν σχεδιασθεί, να μειώσουν το κόστος, να κάνουν την αγορά εργασίας πιο ευέλικτη και να βελτιώσουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα.
Πως ρε μάστορα, όταν θα παγώσουν τα πάντα, όταν δεν θα κουνιέται φύλλο και όταν η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο; 
Βλέπει και οφέλη βραχυπρόθεσμα από ενδεχόμενη αναδιοργάνωση...
Πουθενά μα πουθενά δεν ανέφερε ότι τυχόν αναδιοργάνωση συνεπάγεται και πτώχευση.
Πάντως εμένα δεν με έπεισε ο Lipsky και αρχίζω να πιστεύω ότι η αναδιοργάνωση θα μπορούσε να ήταν μια από τις λύσεις

Σχόλια

  1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ «ΕΠΟΧΗ» ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ* Εκτύπωση E-mail
    09.05.10


    Έπρεπε να αξιοποιήσουμε το μεγάλο μας χρέος!...



    http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5187&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.