κ. Μπεγλίτη έχεις "Πακέτο"

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του ΑΝΥΕΘΑ κ.Π.Μπεγλιτη στην εκπομπή του «Αθήνα 9,84»: «Μην πυροβολείτε την πολιτική» με τούς δημοσιογράφους Β. Πάικο και Μ. Κοττάκη (18/5/2010)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Ερντογάν μόλις επέστρεψε στην Τουρκία, είπε ότι «θα μπορούσαν να πάνε πακέτο στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η υφαλοκρηπίδα και εναέριος χώρος». Επειδή για να οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα πρέπει να οριοθετηθούν χωρικά ύδατα 12 μίλια και επειδή ο εναέριος χώρος μας είναι 10 μίλια, αυτό το πακέτο αν πάει στη Χάγη μας συμφέρει, λέτε;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Βεβαίως μας συμφέρει γιατί θα λυθεί ένα πρόβλημα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιμένω στην ερώτηση. Αν πάει πακέτο μας συμφέρει;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ' αρχήν εμείς διεκδικούμε την επίλυση της διαφοράς που είναι η υφαλοκρηπίδα. Η υφαλοκρηπίδα μπορεί να λυθεί δια της επέκτασης των χωρικών υδάτων, ένα θεμελιώδες δικαίωμα που έχει η χώρα μας και που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Άρα μέσα από την επέκταση των χωρικών υδάτων με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να εξορθολογιστεί αυτή η αναντιστοιχία ανάμεσα στα χωρικά ύδατα και στον εθνικό εναέριο χώρο.
Σχόλιο:
Σαν να μη μας τα λέει καλά ο κ. Μπεγλίτης..
Ο δημοσιογράφος ήταν σαφής: "αυτό το πακέτο αν πάει στη Χάγη μας συμφέρει, λέτε;"
Απαντάει ο ΑΝΥΕΘΑ: " Βεβαίως μας συμφέρει γιατί θα λυθεί ένα πρόβλημα"...
Επιμένει ο δημοσιογράφος, σαν του λέει δεν το ξανασκέφτεσαι λίγο; 
Tι πάει να πει κατ΄ αρχήν κ. Μπεγλίτη;
H θέση μας επί του θέματος και μάλιστα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του  ΥΠΕΞ  είναι:  "Η Ελλάδα θεωρεί την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως τη μόνη διαφορά, και πάντως νομικής φύσεως, μεταξύ των δύο χωρών και συνεπώς προκρίνει τη δικαστική διευθέτησή της."
Τι μας λέτε τώρα κατ' αρχήν, κατά το τέλος να δούμε...

Κε Μπεγλίτη να τα προσέχετε τα "πακέτα"...

Σχόλια