Πρωτοβουλία Άκερμαν για συμμετοχή τραπεζών στο πακέτο

Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ηγείται επιχείρησης για τη συμμετοχή τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και επιχειρήσεων στο γερμανικό πακέτο βοήθειας. Κριτική από τον Χ. Σμιτ σε ΕΕ για την ελληνική κρίση.

Ενώ ο υπουργός. Σόιμπλε λέει σε όλους τους τόνους ότι η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Αθήνα και στην κατάληξη των συνομιλιών με την τριμερή και φυσικά στις αντιδράσεις του κόσμου. Για εβδομάδα κρισίμων αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ νέα τροφή για εικασίες δίνει το γεγονός ότι το γερμανικό προσχέδιο νόμου για τη βοήθεια δεν περιλαμβάνει τις πιστώσεις για το 2011 και το 2012, αλλά μόνο τα 8,4 δισ. ευρώ για το 2010, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).


Στο μεταξύ, εντείνονται οι πιέσεις του πολιτικού κόσμου για συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στην χρηματοδότηση του πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ηγείται επιχείρησης για τη συμμετοχή τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και επιχειρήσεων στο πακέτο βοήθειας, κατόπιν σχετικών διαβουλεύσεων με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η εφημερίδα επικαλείται αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα κονσόρτσιουμ τραπεζών, ασφαλιστικών ομίλων και βιομηχανιών, έχει υποσχεθεί ανεπισήμως ποσό ενός έως δυο δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι το ποσό να ανέλθει σε 6-7 δισ. ευρώ, προκειμένου αυτό να αποτελέσει συμβολικό μήνυμα. 

Από: dw-world

Σχόλια