H Γερμανία δανείζεται με 3% και θα δανείζει την Ελλάδα με 5%. Που σημαίνει κέρδος 66%.

Στροφή 180 μοιρών συνιστά το άρθρο του Spiegel Online ως προς την χορήγηση γερμανικών δανείων στην χώρα μας.
Ο συντάκτης Sven Böll θεωρεί λανθασμένη την γερμανική στάση που απορρίπτει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα. 
Ο Γερμανός συντάκτης παραπέμπει μάλιστα στην πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008 απαρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης: 
«Μιλάμε συχνά για το πάθημα που έγινε μάθημα. Αλήθεια», διερωτάται ο Γερμανός δημοσιογράφος. «Η περίπτωση της Ελλάδας θυμίζει την πτώχευση της Lehman Brothers. Αν οι ΗΠΑ είχαν βοηθήσει τότε την επενδυτική τράπεζα να ορθοποδήσει το κόστος θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερο από εκείνο που χρειάστηκαν να καταβάλουν εκ των υστέρων έτσι ώστε να μην καταρρεύσει το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και μαζί του ολόκληρη η οικονομία.
«Ναι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση με δραματικές διαστάσεις», συνεχίζει το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 
Η Ελλάδα χρειάζεται δάνεια και όχι δώρα
«Έπειτα, καταλήγει ο συντάκτης του Spiegel Online αν δοθούν γερμανικά δάνεια στην Ελλάδα τα χρήματα δεν πάνε χαμένα. Σήμερα τα γερμανικά ομόλογα δίνουν επιτόκιο 3%, τα ελληνικά 7,5%. Η Γερμανία θα ζητούσε λοιπόν από το ελληνικό δημόσιο ένα επιτόκιο για παράδειγμα 5%. Θα είναι λοιπόν μια καλή επένδυση από κάθε άποψη, μιας και η Γερμανία δανείζεται με 3% και θα δάνειζε την Ελλάδα με 5%. Που σημαίνει κέρδος 2%.


Από:  DEUTSCHE WELLE     

Σχόλια

  1. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=324981&dt=11/04/2010 τι ειναι αυτο που θελουν να κρυψουν και βαλανε μπλε πανι στο καδρο που διακοσμει το πρωθυπουργικο γραφειο?
    Μαλλον αφαιρεθηκε ο πινακασ του Βρυζακη και αντικατασταθηκε με καποιον ΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι προφανής ή κρύβεται πίσω της μια άλλης μορφής κερδοσκοπία;
    Όταν οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο δάνειο δανείζονται χαμηλότερα, το θέμα δεν αφορά μόνο την Γερμανία αλλά το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών.
    Ήδη με αυτήν την άνευ αλληλεγγύης απόφαση της Ε.Ε. τα spreads έπεσαν.
    Γιατί η Ε.Ε. δεν εξετάζει την περίπτωση δανεισμού Κράτους Μέλους της Ε.Ε. με επιτόκιο τον μέσο όρο των spreads των κρατών που θα συμμετάσχουν στον δανεισμό αυτό;
    Η απόφαση θα πρέπει να αφορά όλα τα κράτη και όχι μόνο την Ελλάδα.
    Γιατί οι υπεύθυνοι του ΥΠ. ΟΙΚ. δεν το προτείνουν; Αν δεν το έχουν σκεφθεί (πράγμα περίεργο αν όχι επικίνδυνο) και δεδομένου ότι είναι μια δίκαιη λύση, ας τους ανοίξουμε τα μάτια εμείς.
    Για να πιάσει τόπο και η Ηλεκτρονική επανάσταση που επικαλείται η Κυβέρνηση.
    Από τον Πειραιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.