Ο ένας "δίνει ή δείχνει" τον άλλο και όλοι μαζί μας καταστρέφουν...

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (7 Απρ. 2010) :"Εκρηξη spreads και μπάχαλο, με επίκεντρο... δήλωση Γιώργου"

Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέστηκε η γερμανική ιστοσελίδα, έκανε μια ερμηνεία όσων είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο για τον μηχανισμό στήριξης, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση, καθώς την ανώνυμη δήλωση αναμετέδωσε σε όλον το κόσμο το πρακτορείο «Ρόιτερ», δίνοντας την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανοποιημένη με την απόφαση και επιδιώκει να γίνει ο μηχανισμός καθαρά ευρωπαϊκός, χωρίς εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το θέμα ανακινήθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, είπε επί λέξει (όπως έγραψε την επομένη η «Ε»): «Στο τραπέζι υπάρχουν και οι δικές μας προτάσεις, όπως και οι προτάσεις των σοσιαλιστών για ένα μηχανισμό στήριξης πιο αποτελεσματικό, πιο πρακτικό και πιο γρήγορο για τις δανειακές ανάγκες των χωρών. Η συζήτηση θα ανοίξει με την ομάδα εργασίας που προτάθηκε και υιοθέτησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Βαν Ρόμπαϊ. Εκεί θα συμμετάσχουμε για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μια πιο αποτελεσματική πρόταση».Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ικανοποιημένη από την ευρωπαϊκή απόφαση είχε αποτυπωθεί και στα λόγια του αντιπρόεδρου Θ. Πάγκαλο, ο οποίος είχε πει σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συμφωνία στις Βρυξέλλες. Η Ε.Ε. δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι χρειάζεται ισχυρή άμυνα εναντίον των κερδοσκόπων». 





ΤΑ ΝΕΑ  (7 Απρ. 2010):"Αναζητείται το «βαθύ λαρύγγι» στο spreads-γκέιτ"

Το «βαθύ λαρύγγι» που μίλησε (;) στο Μarket Νews Ιnternational και εκτόξευσε τα spreads στα ιστορικά μεγαλύτερα επίπεδα αναζητεί η κυβέρνηση, αλλά οι έως τώρα έρευνες δεν έχουν αποδώσει.
Οι «υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές» που μίλησαν στο συγκεκριμένο διεθνές οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων και τίναξαν στον αέρα κάθε κυβερνητικό σχεδιασμό για τον δανεισμό της χώρας «σε λογικά επίπεδα», αποτελούν αυτή τη στιγμή αντικείμενο συντονισμένης έρευνας
, προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιον λόγο παρενέβησαν, τι επιδίωκαν και σε τι απέβλεπαν. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται διάφορες υποθέσεις, ορισμένες από τις οποίες πραγματικά δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία αδυνατεί να αντιδράσει αποτελεσματικά απέναντι σε καταστάσεις που προκαλούνται από διαρροές, σκόπιμες ή τυχαίες.
Μέρος των υποθέσεων αυτών κάνουν λόγο όχι για πραγματικές δηλώσεις «υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους», αλλά για ερμηνεία των σχετικών δηλώσεων που έκανε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε πορτογαλική εφημερίδα. Πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν, μιλούσαν και για τηλεφωνική επικοινωνία χθες το απόγευμα μεταξύ του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Πάγκαλου, σε όχι και τόσο καλό κλίμα.

Σχόλιο:
Ο ένας δίνει ή δείχνει τον άλλο και όλοι μαζί μας καταστρέφουν.
Καλά δεν έχει καταλάβει κανείς στην κυβέρνηση ότι, σε περιπτώσεις σαν την δική μας "η σιωπή είναι χρυσός"
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αυτό που επιζητείται είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας και θετικής ψυχολογίας.

Ένας τραπεζίτης ρωτήθηκε από ποιο σημείο και μετά το χρέος επί  % του ΑΕΠ, καθίσταται πρόβλημα ; H απάντηση ήταν "Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πρόβλημα" 
Αυτό εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι τώρα το πρόβλημα.  Επειδή κάποιοι το πιστεύουν. Για τον ίδιο λόγο το δολάριο δεν είναι πρόβλημα!! Επειδή ο κόσμος γενικά δεν θεωρεί ότι είναι...
Το θέμα "χρέος" πρέπει να στηρίζεται, στην υπευθυνότητα και αξιοπιστία και όχι στην ευκαιρία. 

Σχόλια