'Αντε να δούμε κανένα φερετζέ, καμιά κελεμπία και κανένα φέσι στις Ένοπλες Δυνάμεις...


Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑμε Θέμα:
"Σχέσεις ΥΠΕΘΑ και Συνήγορου του Πολίτη-Προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων", μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

Σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του ΥΠΕΘΑ συζητήθηκαν σε κοινή συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συνηγόρου του Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε χθες, με αντικείμενο τις εκθέσεις του ΣτΠ.
Η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν διακηρυγμένες προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς, από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ για άμεση συνεργασία  με τον Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να συλλεγούν τα εκκρεμή ζητήματα και να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα θέματα αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ. 
Η εισαγωγή αλλογενών Ελλήνων πολιτών στις στρατιωτικές σχολές

Ήδη, στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων. Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση.
Σχόλιο:
Μεγειά μας...
'Αντε να δούμε κανένα φερετζέ, καμιά κελεμπία και κανένα φέσι στις Ένοπλες Δυνάμεις...
Νισάφι πια...

Σχόλια