Ελλάς Ελλήνων… βολεμένων



Ελλάς Ελλήνων… βολεμένων. Μόνο αυτός ο τίτλος ταιριάζει σε μια χώρο όπου, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιες έρευνες, ένας στους 10 πολίτες είναι εργαζόμενος στο Δημόσιο τομέα.
Έτσι εξηγείται λοιπόν και το χάλι της οικονομίας μας που σε λίγο δε θα έχουμε να πληρώσουμε τους μισθούς.
Τα στοιχεία που έδωσε το ΕΒΕΑ είναι αποκαλυπτικά: 1,1 εκατ. Έλληνες έχουν πιάσει… στασίδι στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις οι 450.000 από αυτούς είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι με συμβάσεις, δηλαδή όμηροι των κομμάτων που παίζουν τα κομματικά τους παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών αλλά και της οικονομίας.
Στο στενό δημόσιο τομέα εργάζονται 370 χιλιάδες, 268 χιλιάδες μόνιμοι και 101 χιλιάδες με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Στα υπουργεία δουλεύουν 92.179 υπάλληλοι, στα ΝΠΔΔ 116.979, στους ΟΤΑ οι 83.529 και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου οι 77.830.



Σχεδόν 550.000 είναι τα θύματα της άγριας εκμετάλλευσης των πολιτικών αφού είναι συμβασιούχοι.
Μόνιμοι υπάλληλοι είναι 268.832 εργαζόμενοι, ενώ οι ένστολοι είναι 177.600).
Στη Γερμανία, οι δημόσιοι υπάλληλοι  είναι περίπου 6 εκατ. δηλαδή το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας), όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 22,3% (1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι και 4,5 εκατ. συνολικό εργατικό δυναμικό στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).
Σε μία άλλη μεγάλη χώρα, την Ιταλία με πληθυσμό 60 εκατ., απασχολούνται 3,6 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι που αντιστοιχούν στο 14,5% των εργαζομένων.
 Είναι ντροπή τα στοιχεία αυτά να τα βγάζει το ΕΒΕΑ ενώ ουσιαστικά η πολιτεία να μην ξέρει ή να μη θέλει να δώσει στοιχεία με τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτήν.
Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι άχρηστοι. Υπάρχουν χιλιάδες που δουλεύουν σκληρά, αλλά για να… κάθονται οι άλλοι. Χιλιάδες δεν έχουν ούτε καρέκλα και γραφείο για να κάτσουν, άλλοι δεν έχουν αρμοδιότητες, πολλοί πηγαίνουν κάθε πρώτη και 15 για να πάρουν το μισθό τους.
Το σίγουρο είναι ότι το Δημόσιο, το χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο, είναι ο μεγαλύτερος και για πολλούς ο καλύτερος εργοδότης
Από:antinews

Σχόλια

  1. Αυτή είναι η αλήθεια.Αυτό εκμεταλεύτηκε κάθε πολιτικό κόμμα που κυβέρνησε μέχρι τώρα.Η εικόνα είναι:Έλληνες όμηροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.