Tρεχάτε ποδαράκια μου...

Θετική ήταν η αντίδραση των αγορών τόσο στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όσο και τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τα χαλαρά κριτήρια χορήγησης ρευστότητας προς τις τράπεζες.
Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσφύγει άμεσα σε δανεισμό, εξαργυρώνοντας τη βελτίωση του κλίματος, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 20 δις ευρώ μέχρι το τέλος Μαΐου για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της.
Όπως έγραψε η εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", επικαλούμενη το γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου, η Αθήνα θα απευθυνθεί την επόμενη εβδομάδα στις αγορές για να αποσπάσει δάνειο περίπου πέντε δις ευρώ. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση θα εκδόσει πιθανότατα ομόλογο τριών ή επτά ετών αυτόν το μήνα και ένα αντίστοιχο τον Απρίλιο, γεγονός που θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία αξιοπιστίας.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμφωνία των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις στην χώρα μας, διαψεύδοντας παράλληλα φημολογίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ύστερα από τις εξελίξεις αυτές η κυβέρνηση στρέφεται στο εσωτερικό μέτωπο για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, στο κρίσιμο διάστημα μέχρι την αξιολόγηση της 15-ης Μαΐου. 

Aπό: ΑΠΕ

Σχόλιο:

Καπετάν Γιώργο, τελειώσανε τα ψέματα και τα παραμύθια..

Μου αρέσει που ξαφνικά θυμήθηκαν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, του οποίου όπως έχουμε γράψει έχουν εφαρμόσει μόνο 4 μέτρα από τα 25 του 1ου 3μήνου.
Διαβάστε το άρθρο Πρόγραμμα Στασιμότητας και Απραξίας !!   για να δείτε το τι ΔΕΝ έχει κάνει η κυβέρνηση.
Τρεχάτε ποδαράκια μου ...


Σχόλια