Kαθυστερήσεις και έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την εξής δήλωση:
«Στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, δυστυχώς, η Κυβέρνηση έρχεται να επιβεβαιώσει, για ακόμα μια φορά, όσα επανειλημμένα έχουμε επισημάνει. Οι καθυστερήσεις, η έλλειψη σχεδίου, οι διαφωνίες μεταξύ υπουργών για την χάραξη μιας κοινής πολιτικής απέναντι σε σύνθετα προβλήματα και η αδυναμία του πρωθυπουργού να συντονίσει την κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των καθυστερήσεων είναι και το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας.
Η Υπουργός ΠΕΚΑ, σε εβδομαδιαία βάση ανακοινώνει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ στη Βουλή, μήνες τώρα, για να αυτοδιαψευστεί την επομένη. Το νεοσύστατο Υπουργείο ΠΕΚΑ βρήκε ένα έτοιμο και, μετά από μακρά διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώριμο νομοσχέδιο. Έκτοτε, αυτό μεταβάλλεται, μετά από πιέσεις διαφόρων ομάδων συμφερόντων, επαναδιαβουλεύεται, κατατίθεται, αποσύρεται και επανακατατίθεται με μια πρωτοφανή ανευθυνότητα και ερασιτεχνισμό. Οι πρακτικές αυτές εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, τη στιγμή που χιλιάδες επενδυτές περιμένουν, μήνες τώρα, να επενδύσουν στην ‘’πράσινη οικονομία’’. Η κυβέρνηση, αντί να τρέχει, φρενάρει αυτές τις επενδύσεις, που θα δώσουν οξυγόνο αυτήν την κρίσιμη στιγμή στην οικονομία μας.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και άμεσα, ώστε να σταματήσουν οι παλινωδίες της εξωκοινοβουλευτικής Υπουργού του και να προωθηθεί η ήδη τραγικά καθυστερημένη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ».

Σχόλια