Eπιστολή "Νέων Οννεδιτών"


Πρός κάθε Οννεδίτη και κάθε Οννεδίτισσα,
 
Είμαστε μια παρέα, νέοι Οννεδίτες και ενεργά στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η εκλογή από τη βάση μας έδωσε την ελπίδα ότι η ΟΝΝΕΔ μπορεί πραγματικά να γίνει καλύτερη. Περισσότερο πολυσυλλεκτική, δημοκρατική, ανοιχτή με άμεση σχέση με τα ίδια της τα μέλη. Δυστυχώς κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται έτσι. Είναι λίγοι, αλλά μονοπωλούν με τα δεκάδες μυθιστορήματα που στέλνουν δεξιά και αριστερά κάθε μέρα στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μυθιστορήματα με συγκεκριμένους στόχους. Από τις πρώτες ημέρες του «προεκλογικού αγώνα» των υποψηφίων, γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς  «πολέμου» που έχει στηθεί στο διαδίκτυο, κυρίως μέσω των blogs. Απανωτές αναρτήσεις με ύβρεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση, σενάρια, μυθεύματα, επεισόδια. Καταδικάζουμε τον άθλιο αυτό πόλεμο. Και δεν φτάνει αυτό κάποιοι θέλουν να βάλουν την ΟΝΝΕΔ στη μηχανη του χρόνου και να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω.  

 
Αυτή δεν είναι η ΟΝΝΕΔ που θέλουμε. Δεν είναι η ΟΝΝΕΔ που μας αξίζει.  Κυκλοφορούμε στις σχολές μας και στην κοινωνία και συζητάμε , η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το γουστάρει όλο αυτό που γίνεται. Ένας νέος νιώθει αηδία για ένα υβριστικό κείμενο, ή μια καλοστημένη προπαγάνδα, αηδία που δεν προσωποποιείται, αφού φαίνεται ότι πρόκειται για φθηνά ψέματα, ωραία μπερδεμένα, αλλά μεταφέρεται στην οργάνωση και σε όλους μας.  Πώς να ενδιαφερθεί ένας νέος όταν προβάλλονται λαϊκίστικες κορώνες και θέσεις πυροτεχνήματα παρμένες λίγο από την ακρα δεξιά και λίγο απο τον σοσιαλισμό, όπως μας βολεύει. Γιατί να έρθει να ψηφίσει όταν κάποιοι θέλουν να σπείρουν το διχασμό μέσα στην παράταξη, αλλά και στην κοινωνία με τις αναχρονιστικές τους θέσεις και το λόγο τους. Το άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ είναι άνοιγμα στην κοινωνία δεν είναι άνοιγμα στα άκρα και σε όποιον επιθυμεί να κάνει την οργάνωση τσιφλίκι για αυτόν και τους στενούς ομοιδεάτες του, γήπεδο για μεταφερόμενους χούλιγκανς.  Οι νέοι, μας ζητάνε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα του 2020, όχι να γυρίσουμε στην Ελλάδα του 1980.
 
Δεν θέλουμε να παρερμηνευθεί η κίνησή μας. Όλοι είναι λογικό να έχουμε συγκεκριμένο υποψήφιο που προτιμάμε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Ακούσαμε τους διεκδικήτές της Προεδρίας γιατι μας νοιάζει η οργάνωση μας, όχι γιατί ανήκουμε στο στρατόπεδο κάποιου. Δεν θέλουμε να στοχοποιηθούμε από κανέναν και για κανένα λόγο. Έχουμε, όμως, ευθύνη να πάρουμε θέση.  Όλοι μας έχουμε ευθύνη στην ΟΝΝΕΔ του σήμερα και του αύριο. Ο νέος θέλει φωνή, θέλει ουσία, θέλει αξιοπρέπεια. Θέλει πρόταση. Δεν θέλει να τον κοροϊδεύουν που είναι στην ΟΝΝΕΔ! Θέλει μια περήφανη ΟΝΝΕΔ. Δεν θέλει να γελοιοποιείται η οργάνωσή του. Οι νέοι γυρνάνε την πλάτη στο λαϊκισμό και στους πολιτικάντηδες που κατάντησαν την πολιτική όπως την κατάντησαν.  
 
Οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ, την ιδεολογία της, και να σεβαστούμε τις ανοικτές διαδικασίες, ώστε να καλέσουμε όλους τους νέους να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Να καταλάβουν όλοι οι νέοι ότι η δύναμη τώρα είναι στα χέρια όλων μας. Να δράσουμε νεανικά, δυναμικά, ασυμβίβαστα. Εμείς επιλέγουμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα, ειλικρινά, επιλέγουμε να καυτηριάσουμε όσους αναλώνονται στη λάσπη και τον λαϊκισμό. Η τακτική τους λερώνει την οργάνωση. Επιλέγουμε να στηρίξουμε τον υποψήφιο που παρουσίασε ολοκληρώμενη και τολμηρή πρόταση, που εκπροσωπεί την αλλαγή, και για αυτό ενοχλέι κατεστημένα και συμφέροντα. Οι προτάσεις της αλλαγής, οι προτάσεις γι αμια νέα ΟΝΝΕΔ κερδίζουν μέρα με τη μέρα παντού γιατί οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες θέλουν την αλλαγή, θέλουν την ανοιχτή ΟΝΝΕΔ, θέλουν την περήφανη ΟΝΝΕΔ, θέλουν να συμμετέχουν, να αποφασίζουν, θέλουν να είναι ενωμένοι και όχι διχασμένοι, θέλουν μια ευρωπαϊκή ΟΝΝΕΔ, θέλουν μια δυνατή ΟΝΝΕΔ. Κέρδισαν και εμάς.Για το καλό όλων των Οννεδιτών, για το καλό της ΟΝΝΕΔ, για τις ιδέες μας, πιστεύουμε στην αλλαγή, στηρίζουμε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα μαζί με χιλιάδες άλλους γιατί οι προτάσεις του, η πορεία του, η αξιοπρεπής παρουσίας του μας δίνει λόγους να το κάνουμε. Μας δίνει λόγους να πιστέψουμε σε μια Νέα ΟΝΝΕΔ και να βγούμε στην κοινωνία να πούμε και στους φίλους μας να το κάνουν.  Καλούμε και εσάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όπως λέει ο Ανδρέας για μια Νέα ΟΝΝΕΔ, μια πε΄ρηφανη ΟΝΝΕΔ για όλους.

Σχόλια