Το σύστημα της διαπλοκής ποτέ δεν «πήγε» τον Σαμαρά και ποτέ δεν θα τον πάει


Με …πρόλαβε ο Σαμαράς με την σύσκεψη των Τομεαρχών που συγκάλεσε σήμερα το πρωί, με θέμα την ενίσχυση της αντιπολιτευτικής και επικοινωνιακής τακτικής (http://www.antinews.gr/?p=39136),  αλλά έτσι γίνεται και πιο επίκαιρη η ανάρτηση που είχα ετοιμάσει:
Αναφορικά λοιπόν με τα «επικοινωνιακά» προβλήματα της ΝΔ η αλήθεια είναι – μία καταρχήν: Εκείνοι που οδήγησαν την χώρα μέχρι εδώ, ποτέ δεν τον «πήγαν»  τον Σαμαρά. Και ποτέ δεν θα τον «πάνε». Τα παραδείγματα πολλά και καθημερινά, σε όλους τους τομείς.
Θυμηθείτε τι έγινε  την προηγούμενη εβδομάδα στις  Βρυξέλλες. Αν θυμάμαι καλά, για πρώτη φορά  από το 1974, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήγε μαζί με τον Πρωθυπουργό στο εξωτερικό για να δώσει δίπλα του την ίδια μάχη. Να πετύχει κάτι θετικό για τη χώρα. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο.
Για  θυμηθείτε όμως τι έκανε ο κ. Παπανδρέου πριν από ένα μόλις χρόνο; Περιόδευε την Ευρώπη και μιλούσε για μια χρεοκοπημένη χώρα και μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση. Και γινόταν πρωτοσέλιδο από τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα δεν βρίσκουν  να πουν μια καλή κουβέντα για τον Σαμαρά .
Πλην ορισμένων μπλόγκερς, ουδείς έκανε την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι η πρόταση  Τρισέ,  ήταν η πρόταση που διατύπωνε εδώ και εβδομάδες στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ο Σαμαράς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν στα ΜΜΕ, αν στην θέση του Α. Σαμαρά ήταν ο Γ. Παπανδρέου; Θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε καθημερινά για τον «ηγέτη που έσωσε τη χώρα».
Και πρέπει να επισημάνουμε ότι και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δεν βρήκε να πει μια λέξη για τον Σαμαρά στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, επιδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά μικροψυχία.
Από την άλλη όμως και η Ν.Δ, πρέπει να επανεξετάσει την επικοινωνιακή της πολιτική. Επειγόντως Πορεύεται σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, αλλά ιδέες υπάρχουν.
 Όταν ξεκίνησε ο Κλίντον, είχε να αντιμετωπίσει την παντοδυναμία  του πατρός Μπούς. Άνισος αγώνας. Πάνω στην απελπισία του, έβαλε μπροστά έναν, παγκοσμίως άγνωστο, αλλά   πανέξυπνο πιτσιρικά, με συμπαθητική φατσούλα,  τον George Stefanopoulos, ο οποίος μετά από κάθε εμφάνιση των Ρεπουμπλικάνων έβγαινε σχεδόν αμέσως να τους απαντήσει, με έξυπνο και αιχμηρό λόγο!  Αυτό ήταν!
 Ο Ομπάμα, έπεσε πάνω στον πανίσχυρο μηχανισμό Μπίλ-Χίλλαρυ! Φαίνονταν χαμένος από χέρι!  Έτσι κατέφυγε στο μόνο μέσο που ήταν διαθέσιμο: το διαδίκτυο!  Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο να επικοινωνεί ο ίδιος  με 22 εκατομμύρια άτομα!!! Τα υπόλοιπα τα ξέρετε!
Αδέξιος Δεξιός

Aπό: antinews

Σχόλια