Αποχώρησε η ΝΔ απο την Βουλή !


Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση του ν/σχ του υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών στο δημόσιο τομέα. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και στα άρθρα κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ).
Η ΝΔ αποχώρησε καταγγέλλοντας το σ/ν ως “ψευδεπίγραφο” και “αναξιοκρατικό”, ενώ με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτρέπεται σε «ατραπούς κομματικής μισαλλοδοξίας». Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για προσπάθεια κομματικής επέλασης του ΠΑΣΟΚ στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος που έκανε το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της κομματικής μισαλλοδοξίας εις βάρος του δημοσίου τομέα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Τζαβάρας τόνισε ότι το νομοσχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του άθλιου κομματικού συστήματος που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει, το ΠΑΣΟΚ  ενώ το συνέδεσε με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη προ μηνός, βάση του οποίου -όπως υποστήριξε- βγαίνουν από τη φυλακή κομματικοί του φίλοι, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι κατάδικοι (http://www.antinews.gr/?p=36597, και http://phileleftheros.blogspot.com/2010/03/blog-post.html)
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του και τόνισε ότι αν ο κ. Τζαβάρας δεν ανακαλέσει έστω σε επόμενη συνεδρίαση, οι αντιδράσεις της κυβέρνησης θα έχουν συνέχεια (!)
Η αναφορά του κ. Τζαβάρα προκάλεσε την αντίδραση και του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη . Ο υπουργός παρουσίασε έγγραφα με τα οποία όλες οι δικαστικές αποφάσεις για την απονομή χάριτος είχαν ολοκληρωθεί στις 15 και 22 Σεπτεμβρίου 2009 επί κυβέρνησης ΝΔ και ο ίδιος υπέγραψε κάποιες αποφάσεις που δεν είχε υπογράψει ο κ. Δένδιας. Κάλεσε τον κ. Τζαβάρα να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και αν δεν το πράξει-όπως είπε-τότε θα είναι η πρώτη φορά που υπουργείο Δικαιοσύνης θα ζητήσει την ποινική δίωξη βουλευτή
Απο: antinews

Σχόλια