Μεγάλο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα !!!





Aπόσπασμα της Συνέντευξης Τύπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου (29/3/2010)

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, πότε θα πάρει αρμοδιότητες ο κ. Μπόλαρης; Διαβάσαμε χθεσινό αναλυτικό δημοσίευμα ότι ακόμα εκκρεμούν. Και το δημοσίευμα, βέβαια, έλεγε και τι φταίει. Εγώ, ρωτώ εάν και εφόσον εκκρεμούν πότε θα έχει αρμοδιότητες;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κ. Κατσέλη, ήδη έχει αποστείλει αρμοδίως το θέμα του κ. Μπόλαρη μαζί με τις αρμοδιότητες του κ. Αρναουτάκη. Απομένει να συσταθεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος, έτσι ώστε να αναλάβει τις αρμοδιότητες ο κ. Μπόλαρης. Και ο Οργανισμός αυτός είναι σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

ΜΙΧΑΗΛ: Με συγχωρείτε. Αν περνάν έξι μήνες για μία επιλογή του Πρωθυπουργού που τη γνωρίζουμε από τις 7 Οκτωβρίου, να συσταθεί αυτός ο Οργανισμός για να μπορούν να προχωρήσουν κάποια αναπτυξιακά προγράμματα στη Βόρεια Ελλάδα, πως θα μπορέσετε εσείς να πείσετε την ελληνική κοινωνία ότι γρήγορα και αποφασιστικά θα έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια που καταβάλλετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα καλό θα είναι να μην απομονώνουμε ένα γεγονός, γιατί εκτός από αυτό το γεγονός, το οποίο έχει πάρει μία πολύ μεγάλη έκταση στον Τύπο, υπάρχουν πολλές δεκάδες άλλα γεγονότα, τα οποία, σαφώς, και είναι ενθαρρυντικά και τα οποία καταδεικνύουν την απόφασή μας να πραγματοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές. Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε ως στόχο μία διαφορετική οικονομική, διοικητική και αναπτυξιακή αντιμετώπιση της Βορείου Ελλάδος. Δεν θέλαμε να υπάρχει ένα κέλυφος χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, όπως ήταν το προηγούμενο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και υλοποιείται, προκειμένου να δει η Βόρεια Ελλάδα μία διαφορετικού είδους ανάπτυξη...
 

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Για να μην τρελαθούμε κιόλας, δεν τον λυπάστε τον κ. Μπόλαρη να γυρίζει με άδειους χαρτοφύλακες και να κάνει τον υπουργό και δεν είναι προσβολή για έναν υφυπουργό της κυβέρνησης να τους συμπεριφέρεται έτσι επί έξι μήνες η υπουργός και να μην του δίνει αρμοδιότητες; Αυτό θέλω να πω.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Μπόλαρης - ο οποίος τυχαίνει να είναι και προσωπικός μου φίλος, και ίσως το γνωρίζετε - δεν είναι άξιος λύπησης. Ο κ. Μπόλαρης στους έξι μήνες που είναι υφυπουργός, επιτελεί έργο, απλώς οι αρμοδιότητές του δεν έχουν καθοριστεί ως προς το χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Βρίσκεται και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και επικουρεί με τον καλύτερο τρόπο το έργο της υπουργού Οικονομίας.

Σχόλιο:
Από τις 7 Οκτ.09, καταργήθηκε το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και ΘΑ αντικατασταθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος.
Ορίσθηκε μάλιστα και Υφυπουργός ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος ΔΕΝ έχει καθήκοντα και πάει ο άνθρωπος πέρα δώθε, έτσι χωρίς πρόγραμμα.
Τι μας είπε ο κ. Πεταλωτής:
-  O oργανισμός αυτός είναι σε τελικό στάδιο επεξεργασίας
- 'Eχουμε ως στόχο μία διαφορετική οικονομική, διοικητική και αναπτυξιακή αντιμετώπιση της Βορείου Ελλάδος
-   Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα
Ο κ. Μπόλαρης στους έξι μήνες που είναι υφυπουργός, επιτελεί έργο, απλώς οι αρμοδιότητές του δεν έχουν καθοριστεί 
Ο κ. Μπόλαρης - ο οποίος τυχαίνει να είναι και προσωπικός μου φίλος..
Mεγάλο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την Βόρεια Ελλάδα, για αυτό το ψάχνουν και το παλεύουν έξη μήνες.
Έξη μήνες για να ορίσουν το πλαίσιο τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τόσο του κ. Μπόλαρη όσο και του Οργανισμού Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος.

Σκεφτείτε να μην ενδιαφερόταν ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ για την Βόρεια Ελλάδα και να μην ήταν φίλος του κ . Πεταλωτή, ο Μπόλαρης ....

 

Σχόλια

  1. Καλά αυτά τα τομάρια είναι ικανά να φορτώσουν κοντέινερ με κάθε τι που αφορά τον Αλέξανδρο και να τα πάνε στην μπασταρδοχώρα από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.