Η ΟΝΝΕΔ στους Οννεδίτες….


 Αυτό εδώ το blog ήταν το πρώτο που ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να ανοίξει η δημοκρατία στην ΟΝΝΕΔ και να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από όλα τα μέλη της με μυστική ψηφοφορία, όπως είχε γίνει και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Τρεις μόλις ημέρες μετά την κινηματική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα στις 2-12-2009 είχαμε γράψει άρθρο με τον τίτλο «Ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ», στο οποίο ζητούσαμε από τον Αντώνη Σαμαρά, αφενός να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αφετέρου ζητούσαμε να μην υπάρξει ανάμιξη στην εκλογή, ούτε από τον Πρόεδρο του κόμματος, ούτε από κανένα άλλο στέλεχος.
Αισθανόμαστε πολλαπλά δικαιωμένοι που....
ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολούθησε τις παλιές τακτικές των προκατόχων του, αλλά αποφάσισε να λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο, ακόμα και μέσα στη νεολαία. Οφείλουμε επιπλέον να αναγνωρίσουμε σ’ αυτόν τον άνθρωπο ότι όχι μόνο άνοιξε τη δημοκρατία στην ΟΝΝΕΔ, αλλά ταυτόχρονα τηρεί αυστηρή στάση ουδετερότητας, καθόσον πιστεύει απόλυτα τόσο στους δημοκρατικούς θεσμούς όσο και στην ωριμότητα των μελών της ΟΝΝΕΔ και των υποψηφίων για την Προεδρία.
Όμως εμείς αναρωτιόμαστε: Ενώ τα μέλη της ΟΝΝΕΔ είναι ώριμα, είναι άραγε ώριμοι και οι υποψήφιοι;;; 
 
Βλέποντας περίεργες κινήσεις γύρω από τη διεκδίκηση της Προεδρίας, ήδη στις 8-2-2010 γράψαμε άρθρο με τον τίτλο «Οι μηχανισμοί την πέφτουν τώρα στην ΟΝΝΕΔ»,  στο οποίο διαπιστώναμε ότι η οικογενειοκρατία και οι εξαρτώμενοι μηχανισμοί της που συνετρίβησαν στις 29-11-2009,  επιζητούσαν τώρα να πάρουν ρεβάνς μέσω της εκλογής του νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ, με σκοπό να συνεχίσουν να επιβιώνουν μέσω της ΟΝΝΕΔ και να ελέγχουν τον πρόεδρο του κόμματος. Είχαμε δε προβλέψει ότι θα δούμε σκληρή μάχη για την φαινομενικά αθώα προεδρία της νεολαίας, καθόσον η μάχη αυτή είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την οικογενειοκρατία και τους μηχανισμούς της.
Σήμερα και πάλι δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Η μάχη μεταξύ των υποψηφίων έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της Γαλάζιας Νεολαίας και έχει επεκταθεί στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ. Έχει ξεφύγει από τον καλώς εννοούμενο προεκλογικό αγώνα σε μια νεολαία και έχει μετατραπεί σε προεκλογικό αγώνα για την ανάληψη της κυβέρνησης (θα νόμιζες) της χώρας. Καθημερινώς, τόσο εμείς, όσο και εκατοντάδες άλλα blogs, γινόμαστε δέκτες διαφόρων e-mails, τα οποία μας ζητούν να τα δημοσιεύσουμε και στα οποία διαπιστώνει κανείς με λύπη ότι γίνεται μια μάχη «ξεκατινιάσματος». Ποιος υποψήφιος είναι πιο πολύ λαμόγιο, ποιος συγκέντρωσε πιο πολύ κόσμο, ποιον χειροκρότησαν πιο πολύ, ποιος ήταν ψύχραιμος και ποιος αγχωμένος, ποιος είχε τη βεβαιότητα του νικητή και ποιος είχε ηττοπάθεια και άλλα ευτράπελα. Και που είσαι ακόμα, μέχρι τον Απρίλιο, έχουμε να δούμε πολλά.
ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ. Σας δόθηκε μια ευκαιρία που δεν την είχαν άλλες νεολαίες. Σας δόθηκε η δύναμη της δημοκρατίας που την ονειρεύονται οι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ και ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ νεολαίες του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Για τον ΛΑΟΣ δεν συζητάμε, δεν έχει νεολαία.  Από εσάς εξαρτάται να αποδείξετε ότι μπορείτε να αντέξετε τη δημοκρατία και όχι, όπως μέχρι τώρα, Προέδρους «καπέλα».  Κατανοούμε τη νεανική σας ορμή και το δημοκρατικό πανηγύρι που ζείτε αυτή την εποχή.
Εμείς από αυτό εδώ το blog σας λέμε: Λειτουργείστε ως νέοι που είστε. Κάντε τα όλα «λαμπόγυαλο». Εξάλλου, αν δεν τα κάνετε τώρα που είστε νέοι, πότε θα τα κάνετε.
Όμως, προς Θεού.
Μην βάλετε την οικογενειοκρατία, τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς της και τις παλαιοκομματικές πρακτικές στην ΟΝΝΕΔ. Οποιοσδήποτε επιχειρεί τέτοια πράγματα ελέγχεται από όλους μας και θα απομονωθεί.
Λειτουργείστε ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Η Νέα Δημοκρατία και η χώρα έχει ανάγκη τις ελεύθερες νεανικές φωνές σας και όχι τις επιθυμίες συμφερόντων των οποίων εσείς θα γίνετε τα φερέφωνα.
Η ΟΝΝΕΔ λοιπόν στους Οννεδίτες και όχι σε εξωνεολαιϊστικα συμφέροντα.  
 

Σχόλια