Συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο της ΝΔ.Τρόπος ανάδειξης νέων στελεχών.


Πρώτα απ’ όλα η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να βρουν τρόπο να σπάσουν οι μέχρι τώρα μηχανισμοί μέσα στο κόμμα που ανακυκλώνουν το ίδιο φθαρμένο στελεχιακό δυναμικό και ταυτόχρονα αποθαρρύνουν νέα στελέχη να εισέλθουν στην κομματική οργάνωση. Βασικός λοιπόν στόχος στην πορεία προς το Συνέδριο είναι η ανάδειξη και η εκλογή νέων στελεχών, τώρα πριν το Συνέδριο.   
Για να γίνει αντιληπτό ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί, είναι σκόπιμο να.....
δούμε τι συνέβαινε μέχρι σήμερα στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με το καταστατικό, αρμόδιες  για την εκλογή των Συμβουλίων των ΤΟ και ΝΟ, είναι οι αντίστοιχες Τοπικές ή Νομαρχιακές Συνελεύσεις. Οι δε εκπρόσωποι της περιφερειακής οργάνωσης στο Συνέδριο, σύμφωνα με το άρθρο 10 § 1 εδ. η, του καταστατικού, εκλέγονται από τη Νομαρχιακή Συνέλευση του άρθρου 27.  



Αυτό προβλέπει το καταστατικό. Όμως ερωτάται: Συγκαλείται στην πραγματικότητα καμιά Τοπική ή Νομαρχιακή Συνέλευση; Όχι. Στην πράξη ορίζεται μια μέρα όπου προσέρχονται τα μέλη για ψηφοφορία. Το ποια πρόσωπα θα εκλεγούν έχει να κάνει με τους μηχανισμούς, τις γνωριμίες και το παραγοντιλίκι που έχει προηγηθεί. Κανένα νέο και σοβαρό στέλεχος δεν πρόκειται να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία και επομένως στη Νέα Δημοκρατία θα προκύψει μια από τα ίδια.
Εδώ ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει μια επαναστατική και καταστατικά απόλυτα νόμιμη παρέμβαση.
Η πρότασή μας λοιπόν είναι, να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις, τοπικές και νομαρχιακές και όχι απλά τυπικές συνελεύσεις μόνο στα χαρτιά. Δηλαδή προτείνουμε να γίνουν κανονικές συνελεύσεις σε συγκεκριμένους χώρους, όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα μέλη της αντίστοιχης τοπικής οργάνωσης και όπου θα  έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και αμέσως μετά, εκεί επιτόπου, να ακολουθήσει ψηφοφορία με πολυσταυρία για την εκλογή τόσο των τοπικών συμβουλίων όσο και των συνέδρων. 
Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει η εκλογή επιτόπου, όπου θα είναι νωπή και ζώσα η παράσταση του στελέχους που μίλησε και ταυτόχρονα δεν θα δώσει το χρόνο σε κανέναν για παραγοντισμό. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει με πολυσταυρία, ώστε να απελευθερώσει εκείνα εκ των μελών που θα έχουν επηρεαστεί και θα έχουν δεσμευτεί από πριν, από διάφορους κομματικούς παράγοντες.
Αυτή εξάλλου είναι η ίδια η πανάρχαια μέθοδος της Άμεσης Δημοκρατίας, εκεί που δεν έχουν θέση τα ΜΜΕ, οι παράγοντες και οι μηχανισμοί. 

Από: Προεδρική Δημοκρατία

Σχόλια