Από τα παιδιά ένα μήνυμα, για το Περιβάλλον, στους αρμόδιους Υπουργούς.


Οι φωτογραφίες περιγράφουν την κατάσταση.
Προς τα Παιδιά :  Συγχαρητήρια !!  ( για τα οράματα σας)
Προς τους μεγάλους :  Ντροπή μας. ( Πετάμε τα σκουπίδια όπου βρισκόμαστε  )
    Κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, αρμόδιοι υπουργοί,
    Απο αλλού θα πρέπει να ξεκινήσει η πράσινη ανάπτυξη,
    Δε φτάνουν τα πράσινα έργα, χρειάζονται πράσινα μυαλά !
     Βρέθηκα στις γιορτές ελιάς και πορτοκαλιού σε δύο μικρά χωριά, νησιωτικής περιοχής το Σαββατοκύριακο.
    Συγχαρητήρια, στα μέλη των συλλόγων και στα παιδιά για την άριστη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων, στις γυναίκες των χωριών για την παρασκευή των παραδοσιακών φαγητών και ποτών.
     Συγχαρητήρια στα κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων για τη καταπληκτική εμφάνιση και χορευτική τους ικανότητα.
      Δυστυχώς όμως εμείς ,οι μεγάλοι, με τις πράξεις μας, με την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης,  καταστρέφουμε τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων, για ένα καλλίτερο ανθρώπινο αύριο.
      Αφού φάμε και πιούμε  όσο θέλουμε, άλλωστε είναι προσφορά, πετάμε τα σκεύη και ότι άλλο μας περισσεύει, γιατί είμαστε και λαίμαργοι,  στα πόδια μας !. Τι το πιο εύκολο να μαζέψει ο καθένας τα σκουπίδια του ; Οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους ! Αυτό συνέβη στην πλειονότητα των δεκάδων τραπεζιών.
       Εμείς οι μεγάλοι χάσαμε το τραίνο της περιβαλλοντικής συνείδησης. Μυαλό δεν πρόκειται να βάλουμε ! Νοοτροπία δε πρόκειται να αλλάξουμε!  Καμία ευαισθησία και σεβασμό για το πράσινο και στους κοινόχρηστους χώρους.  Καμία δικαιολογία δεν είναι σοβαρή, αν υπήρχαν ή όχι κάδοι απορριμμάτων.  Έτσι μάθαμε !
Κυρίες Υπουργοί Παιδείας και Περιβάλλοντος, 
        H Περιβαλλοντική Εκπαίδευση να θεωρηθεί ως  αναπόσπαστο και ουσιώδες τμήμα της παιδείας μας ,όσο το δυνατόν νωρίτερα σε όλα τα επίπεδα της Εκπαίδευσης. Αρχίζοντας ίσως και από την προσχολική ηλικία.
         Η διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης θα πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία. Η απόκτηση μιας υπεύθυνης συμπεριφοράς αντανακλάται στις καθημερινές ατομικές συνήθειες όπως στην οικονομία νερού και ενέργειας, στην εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, στην αντίσταση στην υπερκατανάλωση, αλλά και στην ευρύτερη γνωριμία με την φύση και το περιβάλλον μέσα από μαθήματα  και προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
         Να εντάξετε στα  στην α και β εκπαίδευση προγράμματα περιβαλλοντικής μάθησης. Έννοιες όπως Διαχείριση απορριμμάτων, Ανακύκλωση, Όξινη Βροχή, Μόλυνση των Υδάτων, Τρύπα του Όζοντος, Οικολογικές Διαταραχές, Φυσικές Καταστροφές, Ηχορύπανση, Είδη προς Εξαφάνιση, είναι πια μια καθημερινότητα στην ζωή παιδιών και ενηλίκων. Λέξεις άγνωστες σχεδόν μέχρι πριν λίγα χρόνια κι όμως απειλούν την ζωή και το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη
         Με τη πρόσληψη νέων επιστημόνων, στην περιβαλλοντική επιστήμη,  την εκπαίδευση με διαλέξεις και σεμινάρια των εκπαιδευτικών, πρέπει να γίνει η αρχή.
Να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας των αχρήστων μαθημάτων, υπάρχουν πολλά, και να συμπληρωθούν με μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας !!
Κυρία Τίνα Μπιρμπίλη  Υπουργέ Περιβάλλοντος και κυρία Άννα Διαμαντοπούλου Υπουργέ Παιδείας Δια Βίου Μάθησης,
         Τα παιδιά στέλνουν τα μηνύματά τους, αλλά Eσείς και Eμείς δε τα λαμβάνουμε. Έως πότε όμως !

Σχόλια