Η κυβέρνηση "περιγράφει".. και εμείς γράφουμε.

Απόσπασμα της ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου (25-2-10)

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, άκουσα τη συνέντευξη του κ. Πάγκαλου στο BBC και θέλω να ρωτήσω, εάν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει με τα όσα είπε, είναι οι θέσεις αυτές και θέσεις της κυβέρνησης ή είναι δικές του σκέψεις και απόψεις, που βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα να τις εκφράσει.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σε τι ακριβώς αναφέρεστε.
ΜΙΧΑΗΛ: Αναφέρομαι κατ` αρχήν στο θέμα των αποζημιώσεων από τη γερμανική κατοχή και επιπλέον στο γεγονός ότι η ηγεσία της Ευρώπης σήμερα δεν είναι του ιδίου διαμετρήματος, όπως στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την κρίση.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ως προς το πρώτο, ο κ. Πάγκαλος έκανε μια περιγραφή. Η κυβέρνηση, όμως, θα τοποθετηθεί αύριο. Υπάρχει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα απαντήσει συγκεκριμένα για τα σημεία αυτά. Ως προς το δεύτερο, είναι η αγωνία όλων μας, η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι σε σταθερές βάσεις, να λειτουργούν τα όργανά της, όπως πρέπει να λειτουργούν και εκεί είναι θέμα συμβολής του καθενός μας.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Δημοσιογράφος είναι ο κ. Πάγκαλος και κάνει περιγραφές; Ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αυτά που λέει αντανακλούν και στην αξιοπιστία της χώρας, για την οποία μας είπατε ότι αγωνίζεσθε. Δεν θα πάρετε θέση επί της ουσίας;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Πρωθυπουργός θα απαντήσει για το συγκεκριμένο. Πιο έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση από αυτήν του Πρωθυπουργού, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Για να το "πιάσουμε" από την αρχή.



Ο πρωθυπουργός όταν ανακοίνωσε την σύνθεση της κυβέρνησης, είχε συμπεριλάβει και θέση αντιπροέδρου, που την κατέλαβε ο Κος Πάγκαλος.
Τα καθήκοντα του αντιπροέδρου αφορούν στον συντονισμό των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, ΚΥΣΕΑ και Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Παράλληλα όμως και αυτό είναι μια πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός είναι απών κατά μέσο όρο δέκα ημέρες το μήνα.
Άρα είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη ενός αντ' αυτού, ενός αντιπροέδρου, αντικαταστάτη που αν χρειαστεί να παίρνει αποφάσεις και να ανταποκρίνεται σε κάθε θέμα που χρήζει άμεσης απόκρισης και χειρισμού.
'Εκανε λοιπόν μια δήλωση ο Κος Πάγκαλος καλώς ή κακώς..
Τι μας λέει ο κ. Πεταλωτής : ο κ. Πάγκαλος έκανε μια περιγραφή..
Σωστά του απάντησε ο δημοσιογράφος, τι είναι ο κ. Πάγκαλος δημοσιογράφος;;
Τι περιγράφει λέμε εμείς, ποδοσφαιρικό αγώνα, παρέλαση, τα βραβεία "MAD";;
Συνεχίζει ο κ.Πεταλωτής και λέει, περιμένετε να έρθει ο πρωθυπουργός για να απαντήσει.
ΟΧΙ κ. Πεταλωτή τα προβλήματα δεν μπορεί να "κλείνουν ραντεβού" με τον πρωθυπουργό !!
Δεν είναι δυνατόν τα όποια τυχόν προβλήματα πριν προκύψουν, να παίρνουν τηλέφωνο και να ρωτάνε: κ. Πρωθυπουργέ, θα είστε εδώ αύριο για να "σκάσω μύτη", ή να περιμένω μέχρι να έρθετε;
Εδώ μπαίνει και ένα καίριο ερώτημα-θέμα, αφού ο αντιπρόεδρος είναι για να κάνει "περιγραφές" και ο πρωθυπουργός λείπει, τη δουλειά του πρωθυπουργού ποιος την κάνει;;
Πώς είναι δυνατόν να προλαβαίνει και να ανταπεξέρχεται, βιολογικά, σωματικά και πνευματικά ένας άνθρωπος, σε όλες αυτές τις αυξημένες υποχρεώσεις και το βαρύ πρόγραμμα.
Πότε, που και πως ενημερώνεται για τα καθημερινά θέματα των υπουργείων και γενικότερα για τα τεκταινόμενα;;

Θα πει κανείς για το λόγο αυτό έχει και το προσωπικό και τους συμβούλους του γραφείου του.
Είδαμε τι "ψάρια πιάνουν" και αυτοί, παραλείποντας ή ξεχνώντας να βάλουν μια ολόκληρη παράγραφο σε συνέντευξη του πρωθυπουργού, όπως είχαμε γράψει στο άρθροΓιατί κρύβουν την Ελληνική δίαιτα, από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού;;;
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί και το γεγονός ότι σε 2 από τα πιο κρίσιμα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας έχουμε (τυχαία) αναπληρωτές υπουργούς.
Συμπερασματικά καταλήγουμε στο ότι:
  • Έχουμε πρωθυπουργό που είναι σε "αποστολή" (mission) στο εξωτερικό

  • Έχουμε αντιπρόεδρο για να κάνει περιγραφές...

  • Δεν ξέρουμε τον τρόπο ενημέρωσης του πρωθυπουργό για τα τεκταινόμενα

  • Το προσωπικό του πρωθυπουργού ενδέχεται να μην μας μεταφέρει την ακριβή εικόνα των δηλώσεων και συνεντεύξεων του.
  • Υπάρχει πιθανότητα σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, να μας "στήσουν" οι "γείτονες και φίλοι" μας Τούρκοι κανένα θερμό επεισόδιο...
Όσο εσείς "περιγράφετε"....
Εμείς είμαστε ΕΔΩ για να γράφουμε.....

Σχόλια