Μάθημα προπαγάνδας Νο 2. Η συνυπαιτιότητα.


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τον τίτλο (Μάθημα προπαγάνδας Νο1. Για όλα φταίει ο αντίπαλος.) είχαμε υποσχεθεί να παρουσιάσουμε τον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία στην πιο πάνω προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ποια ακριβώς αντιπροπαγάνδα θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή προκειμένου να καταστήσει αναποτελεσματική την προπαγανδιστική επίθεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Κατ’ αρχήν θα πούμε τι ακριβώς θα πρέπει να αποφύγει να κάνει η Νέα Δημοκρατία.
1) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ζητήσει συγνώμη για την.....
διακυβέρνηση της χώρας από το 2004 – 2009. Αν το κάνει αυτό, αυτοκτόνησε για πάντα, γιατί μια τέτοιας βαρύτητας «ομολογία» θα την καταγράψει οριστικά στη συνείδηση του κόσμου ως ένα κόμμα, έστω ειλικρινές, αλλά ανίκανο. Αν γίνει τέτοια ομολογία, αυτό δεν θα είναι απλά έγκλημα, θα είναι κάτι πολύ χειρότερο. Θα είναι λάθος και λάθη στην πολιτική προπαγάνδα δεν συγχωρούνται. Πολλοί, μη ασχοληθέντες με προπαγάνδα, οι οποίοι εισηγούνται κάτι τέτοιο, δεν έχουν δίκιο. Μπορεί να έχουν ρομαντικές πολιτικές απόψεις, όμως κάνουν λάθος.





2) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα φορτώσει όλα στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο δεν θα πείσει κανέναν και θα γίνει περισσότερο αποκρουστική, παραμένοντας για πολλά χρόνια σε δεύτερη πολιτική μοίρα. Θα δείξει στείρα αντιπολίτευση και βιασύνη επιστροφής στην εξουσία.
Ποια θα πρέπει να είναι λοιπόν η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας;
Πρέπει, σε πρώτη φάση, με κάθε τρόπο και μέσον που διαθέτει να περάσει στο υποσυνείδητο του κόσμου ότι για την κατάσταση που έχουμε φτάσει είναι συνυπεύθυνα και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία). Θα πρέπει λοιπόν ο κόσμος να αποδεχτεί σε πρώτη φάση συνυπαιτιότητα και των δύο κομμάτων για την κατάσταση που φτάσαμε.
Πολύ καλή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η πρόταση για σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από το 1981 μέχρι σήμερα, κάτι που το είχαμε ήδη εισηγηθεί και εμείς στην ανάρτηση με τον τίτλο (Να υποβάλει η Νέα Δημοκρατία αυτοτελές αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.). Φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί αυτή την πρόταση, αλλά, αν ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλευτεί κατάλληλα αυτή την άρνηση, θα μπορέσει άνετα να καταγράψει στη συνείδηση του κόσμου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον συνυπαίτιο. Αν πάλι κάνει το προπαγανδιστικό λάθος ο κ. Παπανδρέου και δεχτεί τη σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής, τότε αυτή θα είναι ένας περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία.
Τώρα, το τι θα πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν καταφέρει να εμφυτεύσει στη λαϊκή συνείδηση, συνυπευθυνότητα των δύο κομμάτων, αυτό αφορά ένα άλλο μάθημα που θα γίνει προσεχώς και εφόσον η Νέα Δημοκρατία έχει επιτύχει στις εξετάσεις του πρώτου.
Από: προεδρικη δημοκρατια

Σχόλια