Η ατζέντα της 18/3/2010


  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες -Ομιλία στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του ΕΚ για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση, η οποία έχει θέμα την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση και τα Εργαλεία για την Οικονομική και Κοινωνική ανάκαμψη (09:00:00)
    -Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ (11:00:00)

  • Διμερή συνάντηση θα πραγματοποιήσουν , η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, και αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο του Hellenic & United Arab Emirates Business Forum, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων των δύο χωρών και έχει ως θέμα την προώθηση επενδύσεων στους εξής τομείς: Λιμάνια και υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και πολιτισμός και τουρισμός (10:00:00 Αθήνα) 


  • -Αμέσως μετά, στις 10:30 π.μ., η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Hellenic & United Arab Emirates Business Forum, απευθύνοντας χαιρετισμό.
    -Το μεσημέρι της ίδια ημέρας ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος και η ΥΠΟΙΑΝ θα παραθέσουν γεύμα στην αντιπροσωπεία, παρουσία θεσμικών φορέων που σχετίζονται με θεματικές ενότητες του Forum.
    -Το βράδυ της Πέμπτης, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα παραθέσει δείπνο, σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, προς τιμήν της αντιπροσωπείας.

  • Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο (11:00:00 Αθήνα )

  • Ενημέρωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα (11:30:00 Αθήνα)

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συναντηθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) (11:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου ΤΕΕ, ΕΜΠ, ΓΕΩΤΕΕ (12:00:00 Αθήνα)

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί:τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (14:00:00 Αθήνα)

  • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο (16:00:00 Αθήνα)

  • Έναρξη εργασιών συνεδρίου ΕCO - week 2010 από τον ΥΦΕΞ Σπύρο Κουβέλη (17:00:00)

  • Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος θα ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2009 (17:30:00 Αθήνα)

  • Διάλεξη του πρώην πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Γκάρετ Φιτζέραλντ με θέμα "Η ΕΕ μετά την οικονομική κρίση" (18:00:00 Αθήνα)

  • Εναρξη εργασιών 6ου τακτικού συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΝ - Ομιλίες γραμματέα ΚΣ Δημήτρη Τζανακόπουλου και προέδρου ΣΥΝ Α. Τσίπρα (18:30:00 Αθήνα)

  • Συνέδριο με θέμα το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κοινοβουλίου. Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή των Ευ. Βενιζέλου, Ν. Αλιβιζάτου, Κ. Μαυριά και Ξ. Κοντιάδη (19:00:00 Αθήνα) Θεσσαλονίκη
    Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι η υπηρεσία διοργανώνει συγκέντρωση-ομιλία με θέμα «Ενεργειακές καλλιέργειες-εναλλακτικές καλλιέργειες», στην Άσσηρο (10:30:00 Θεσσαλονίκη )
    Πρώτη επαφή του νέου δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, με τους δημοσιογράφους στην ταβέρνα "Πινελίκια" (12:00:00 Θεσσαλονίκη)
    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (14:00:00 Θεσσαλονίκη)
    H Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού του επιστημονικού έργου της στην Ελλάδα, διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση στο Α.Π.Θ. όπου θα παρουσιαστούν το αρχαιολογικό έργο και οι δραστηριότητες της Σχολής κατά το 2009 (19:00:00 Θεσσαλονίκη)
    Η ΓΣΕΕ διοργανώνει το 34ο Πανελλαδικό της Συνέδριο στο συγκρότημα του "Athos Palace", στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (Καλλιθέα Χαλκιδικής)
    Το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» -ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας», με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει (Θεσσαλονίκη)
    Η ημερίδα "Ιστορικές Προσεγγίσεις Πολυπολιτισμικότητας" διοργανώνεται από τον Τομέα Γλώσσας και Ιστορίας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. (17:30:00 Θεσσαλονίκη )
    Ο ΣΥΝ διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση- Σχέδιο Καλλικράτης" και ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (19:30:00 Θεσσαλονίκη)
    Αθλητική ατζέντα
    Γιουρόπα Λίγκ: Στάνταρ Λιέγης-Παναθηναϊκός (20:00 ΑΝΤ1)
    Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (13η ημέρα): Πανιώνιος-Γλυφάδα
    20:30:00 Αθήνα Ελλάδα
    Μπάσκετ-EuroCup Γυναικών (Ημιτελική Φάση, Β΄ Αγώνας)
    Αθηναϊκός-Ντιναμό Κουρσκ (Ρωσία)
    20:30:00

  • Σχόλια